x

Odličan meč na Carrow Roadu

Tammy Abraham donio Chelseaju prvu pobjedu u novoj sezoni

Na Carrow Roadu je danas odigran meč 3. kola Premier lige u kojem su snage odmjerili Norwich i Chelsea. Mogao se gledati izuzetno zanimljiv meč, a na kraju je Chelsea slavio sa 2:3.

Posebno je zanimljivo bilo prvo poluvrijeme. Tako je nakon pola sata igre već bilo 2:2.

Poveo je Chelsea u 3. minuti susreta. Azpilicueta je odlično centrirao, a mladi Abraham uhvatio volej i lijepo pogodio za 0:1.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor Norwicha. Teemu Pukki je asistirao, a Cantwell pogodio za 1:1 u šestoj minuti utakmice.

Dosta brzo je Chelsea stigao do novog vodstva. Igrala se 17. minuta kada su kombinovali talentovani fudbaleri gostiju Pulisic i Mount. Pulisic je asistirao, a Mount lijepo pogodio za 1:2.

Morao je, međutim, i Pukki pogoditi. Finac je u 30. minuti postigao gol za 2:2 i tako postao tek 10. igrač koji je postigao barem po gol u prva tri kola jedne sezone Premiershipa.

Na odmor se otišlo rezultatomo 2:2, da bi u nastavak dosta ofanzivnije ušao Chelsea. U drugom poluvremenu je viđeno nešto manje uzbuđenja, ali je bilo sve osim dosadno.

Početni pritisak Chelseaja u drugom poluvremenu nije urodio plodom, jer se Norwich uspio osloboditi pritiska nakon 15-ak minuta.

Ipak, Chelsea je uspio stići do gola i to u 68. minuti. Kovačić je poslao lijepu loptu za Abrahama, a mladi napadač Chelseaja je sjajno pronašao prostor za udarac i pogodio za 2:3.

Mogao je Norwich uzvratiti u 73. minuti, ali je udarac Godfreyja glavom zaustavila prečka.

Chelsea je i u 80. minuti zatresao mrežu gola Norwicha, ali je ovaj gol poništen zbog faula nad golmanom Kanarinaca.

Do kraja je ostalo 2:3, pa je Chelsea stigao do prve pobjede u novoj sezoni Premiershipa. Ujedno je to bila prva pobjeda za Franka Lamparda u jednoj zvaničnoj utakmici na kupi Chelseaja.

Treba istaći da se Pedro, koji je trebao početi za Chelsea, povrijedio na zagrijavanju, pa je Plavce na Carrow Roadu predvodio mladi napadački trojac - Mount, Pulisic, Abraham.

Također, vrijedi pomenuti da je bh. veznjak Mario Vrančić odigrao 10-ak minuta za Norwich pošto je u 81. minuti zamijenio Trybulla.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.