x

Novi detalji napada ajkule u Egiptu

Tatjana ispričala šta se dogodilo: Nije kriva ajkula, nego žena! Ovo nikako nije smjela da uradi!

Tatjana Božin, koja se trenutno nalazi u Egiptu, u Hurgadi, ispričala je šta se dogodilo i kako je stradala žena koju je napala ajkula.

Ona je svoju priču objavila na društvenoj mreži Tik Tok i istakla da je žena plivala u nedozvoljeno vrijeme.

- Ajkula nit je odgrizla ženi ruku, niti nogu. Ona je plivala u nedozvoljeno vrijeme, u sedam sati, ovdje je kupanje dozvoljeno do šest. A u tom dijelu su koralni grebeni. Ona je preskočila jedan dio grebena, tu je napravljen prirodni bazen, preskočila je drugi dio grebena da uđe u taj dio mora. Međutim, mako ajkula, koja je nju ujela se hrani rano ujutru ili uveče jer je bijela i njoj smeta sunce. Tako je došlo do kontakta ajkule i te žene - ispričala je ona i dodala:


Foto: Ilustracija

- Ona je nju ujela za butinu, za arteriju i žena je iskrvarila. Umrla je u bolnici od adrenalinskog šoka, srce joj je vjerovatno stalo i iskrvarila je. Nije ajkula kriva, žena je kriva što nije poštovala pravila. Što kažu ovdje, mi treba da poštujemo more jer smo mi posjetioci mora. Ajkula je ub.jena, ali kažu da tako kad se desi napad oni nju čipuju, vrate je u more i prate njeno kretanje kako se više ne bi dešavali napadi.


Podsjetimo, dvije žene stradale su u napadu ajkule u Crvenom moru južno od Hurgade, saopštilo je egipatsko ministarstvo životne sredine. Tijelo rumunske državljanke stare oko 40 godina pronađeno je nekoliko sati nakon što je preminula Austrijanka (68), kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.