x

borba za imovinu

Tek što je ispraćen na vječni počinak: Tozovčevi nasljednici zakrvili oko nasljedstva!

Legendarni pjevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac sahranjen je u petak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a njegovi nasljednici već su zakrvili oko nasljedstva.

Kako Srpski telegraf saznaje, pjevačevi vanbračni sinovi, s kojima jedva da je bio u kontaktu za života, sada žele dio kolača, pa su zaratili u želji da se nekretnine koje je pjevač stekao tokom dugogodišnje karijere ravnopravno podijele. Tozovac je navodno testament napisao čim je saznao da se razbolio od koronavirusa, pa je kuću na Voždovcu i dva stana u Beogradu prepisao supruzi Emiliji Mimi i njenim nasljednicima, s kojima je, za razliku od sopstvene djece, bio veoma blizak, što je izazvalo gnjev njegovih sinova.


- Toza nikada nije volio da priča o privatnom životu i djeci. Sa sinovima nije bio u dobrim odnosima, imali su neke svađe, poslije kojih su se udaljili. Svako je otišao svojim putem, ali se čuo sa sinom Svetozarom, koji je u Beogradu, s vremena na vrijeme. On ga je zvao i kad je čuo da se razbolio. Pričali su i prije nego što je iznenada preminuo, ali to nije uticalo na odluku da njemu ne ostavlja ništa od zaostavštine.


- Svetozar se nije pojavio na sahrani da ne bi skretao pažnju javnosti na sebe, ali je ocu položio cvijeće na grob kada su se svi razišli. Drugi sin, ovaj što živi u Americi, od njega nema ni traga ni glasa! On za oca nije ni pitao, ali je kontaktirao s bratom da se raspita oko podjele imovine iz testamenta koji je Tozovac napisao. Nije mu bilo prijatno kad je čuo da je sve prepisao Mimi i njenim nasljednicima, mada je to bilo za očekivanje. Nju je najviše volio, oni su bili kao jedna duša u dva tijela - priča izvor blizak preminulom pjevaču.


Kako dalje saznajemo, pjevačevi sinovi su se raspravljali oko testamenta, u kome ih uopšte i nema, a razgovor se nije nimalo prijatno završio. Predragov sin Svetozar bratu iz Amerike poručio je da, za razliku od njega, i nema nikakvo pravo da traži nasljedstvo jer nikada nije ni mario za oca.


- Tozin sin Svetozar nije htio da dođe na dan sahrane da bi izbjegao javnost i susret sa Mimom i njenom kćerkom Sanjom. Bratu iz Amerike, koji nije ni znao kad je Predrag završio u bolnici, svašta je rekao preko telefona. Ispričao mu je da je sramota što se sad sjetio da pozove kada je čovjek mrtav samo da bi vidio da li mu je nešto pripalo, a svojevremeno ga se i odrekao zbog njegove ljubavi prema Mimi. Baš su se gadno posvađali. Međutim, i Svetozar je Mimu prije svega ovoga pozvao da bi i sam provjerio šta stoji u testamentu, pa mu je sve lijepo objasnila. On je ostao vidno razočaran odlukom oca, a Mima mu je rekla da nije imala pojma kako je odlučio da joj sve prepiše niti je o tome razmišljala. Ona poštuje njegove želje i ne namjerava da se miješa i komentariše njihov porodični odnos - zaključuje naš izvor.

.

.

.

.

.

Izvor: Srpski telegraf

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.