x

Najbolji sa najboljim

Teniser Marko Maksimović novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol!

Najbolji teniser Europe u juniorskoj konkurenciji, Marko Maksimović, novo je zaštitno lice kompanije Hifa Petrol. Na danas održanoj konferenciji za medije, u hotelu Austria u Sarajevu, potpisan je četvorogodišnji ugovor o saradnji ovog uspješnog sportiste i Hifa Petrola, najbrže rastuće bh. naftne kompanije.

Tako se 15-ogodišnji Marko Maksimović pridružio brojnom timu zaštitnih lica kompanije Hifa Petrol, a koji čine uspješni sportaši: Amel Tuka, Mesud Pezer, Darko Savić, Nedžmin Ambešković, Lana Pudar i Iman Avdić. Prethodnih godina, zaštitna lica Hifa Petrola bili su i sportisti Damir Džumhur i Sanjin Pehlivanović.

Izuzetno talentirani Marko Maksimović nedavno je ostvario najveći uspjeh u historiji juniorskog tenisa u našoj zemlji - osvojio je Masters u Monte Carlu.


Prisutnima se ispred kompanije Hifa Petrol obratio Ahmed Ahmetlić i poželio Marku dobrodošlicu u tim najboljih, te naglasio da Hifa Petrol svojim primjerom želi skrenuti pažnju javnosti na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima, sa nadom da će i ostale kompanije slijediti ovaj primjer. “ Marko je najbolji teniser Europe u juniorskoj konkurenciji. Za takvu titulu je trebalo mnogo upornosti i odricanja. Uskoro slijedi njegov prelazak sa juniorskog na profesionalni nivo i mi smo tu da mu pomognemo na putu do budućih šampionskih titula” – istakao je Ahmetlić.


„Veoma sam zahvalan na podršci kompanije kao što je Hifa Petrol. Drago mi je da su prepoznali moj trud i ovaj ugovor mi nevjerovatno znači. Poznata je podrška koju pružaju sportistima i time daju pozitivan primjer drugima i čast mi je što ću ih predstavljati u budućnosti – istakao je Marko Maksimović.


Kampanju „Najbolji sa najboljim“ Hifa Petrol pokrenula je još 2015. godine i do sada podržala već 9 vrhunskih sportista. Kampanja je usmjerena na zadržavanje talenata unutar BiH i promociju mladih i perspektivnih sportista. “ Za zaštitna lica biramo mlade, talentovane sportiste i uvjereni smo da pravimo dobre izbore – mi smo najbolji u svojoj djelatnosti, a oni u sportu kojim se bave” – kazao je Ahmed Ahmetlić.

U Hifa Petrolu se vode motom Pustimo da djela govore više od riječi. Najbolji dokaz za to su zaštitna lica koja konstatno bilježe vrhunske rezultate i najbolji su ambasadori naše zemlje.

.

.

.

..

Ekskluziva.ba
Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.