x

'' Teqball Summer Tour 2021" završen u 7 BiH gradova slijedi veliko finale u Sarajevu!

U četvrtak 12. augusta, odnosno u subotu 14. augusta 2021 održano je šesto i sedmo kolo Teqball Summer Tour – powered by SARA voda u Banja Luci i Brčkom. Slijedi velika završnica u Sarajevu, Teqball Summer turneja se ove godine održava u osam bh. gradova u periodu od 18. jula do 4. Septembra.

Nakon spektakularnog Teqvoly turnira u Brčkom i Teqball-a u Banja Luci, Teqball Summer Tour - powered by SARA voda se seli u glavni bosanskohercegovački grad Sarajevo na veliku završnicu gdje organizatori očekuju veliki broj učesnika.

Lokacija održavanja velikog finala je ispred hotela Pino Nature na Trebeviću 04.09.2021 godine sa početkom u 16:00h.

Prijave za veliko finale možete izvršiti na ACAR Events facebook stranici ili na broj telefona +387603300336 do 03.09.2021 godine.

Nagradni fond velikog finala;

1. mjesto 800 BAM (400 EUR) (par) + noćenje sa doručkom za dvije osobe, uz korištenje spa i wellness centra u Garden City & Resort (Konjic) + 1 dnevni ski pass za dvoje - Olimpijski centar Jahorina

2. mjesto 500 BAM (250 EUR) (par) + spa kraljevski tretman u Garden City Hotel & Resort (Konjic) + 1 dnevni ski pass za dvije osobe - Olimpijski centar Jahorina

3. mjesto 200 BAM (100 EUR) (par) + Vino + 1 dnevni ski pass za dvoje - Olimpijski centar Jahorina


Uz sve to, bitno je ispoštovati sve epidemiološke mjere na što su se organizatori ranije obavezali u dogovoru s nadležnim organima.

”I ova dva prethodna kola su protekla u vrhunskoj atmosferi i dobrim potezima. Visoke vrućine nisu spriječile građane Banja Luke i Brčkog da izađu u velikom broju i upoznaju ovaj sasvim novi sport, a imali smo priliku svjedočiti fantastičnim potezima takmičara koji su bili oduševljeni prikazanim sportom”, poručio je direktor ACAR Events-a Adni Challenger.

Direktor ACAR Events-a, Adni Challenger, poručuje kako nestrpljivo čekaju veliko finale u Sarajevu gdje će prisustvovati takmičari i publika iz cijele Bosne i Hercegovine i iz svih entita gdje razlike nisu bitne.

Teqball je urbani sport temeljen na nogometu i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi bez obzira na spol i godine. ''

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.