x

Završena i dva derbi meča današnjeg programa

Ter Stegen 'začarao' gol u Dortmundu, na San Paolu 'pao' prvak Evrope!

Fudbaleri Borussije Dortmund i Barcelone, odnosno Napolija i Liverpool odigrali su dva derbi susreta sinoćnjem programa Lige šampiona. 

Dortmund i Barca su u Njemačkoj igrali derbi susret grupe F u kojoj su nešto ranije u toku dana Inter i Slavia Prag na Meazzi podijelili bodove, a na kraju je došlo i do podjele bodova na Signal Igduna Parku.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo nikakav poseban nogomet pa navijači svakako nisu mogli biti zadovoljni.

Ipak, u drugom poluvremenu smo vidjeli mnoštvo dobrih prilika prije svega pred golom Barce, ali golman Ter Stegen je naprosto zaključao svoju mrežu.

Prvu stopostotnu priliku domaći su imali početkom nastavka kada je Marco Reus šutirao penal nakon što je Semedo oborio Sancha, ali Ter Stegen je bio uspješniji i odbranio mu je udarac.

Kasnije je Reus imao još dvije ili tri sjajne prilike, ali Ter Stegen bi svaki put izlazio kao pobjednik ili je Reus loše šutirao.

Imao je i rezervista Brandt sjajnu šansu kada je u 75. minuti šutirao sa oko 20-ak metara, ali pogodio je samo prečku. Poslije je i Reus imao još jednu priliku, ali do promjene rezultata nije došlo iako je Dortmund objektivno bio mnogo bolja ekipa na ovom susretu.

Za Barcu su svakako dobre vijesti te da se Leo Messi konačno vratio na teren jer je u večerašnjem susretu dobio pola sata za igru.

U susretima grupe E je bilo daleko zanimljivije. Napoli je dočekao Liverpool, a nakon očajnog prvog dijela i uspavanke s obje strane, uslijedilo je nešto zanimljivije drugo.

Napoli je sve vrijeme više želio pobjedu i do nje je došao pred sami kraj meča. Mertens je prvbo pogodio s bijele tačke u 82. minuti, a pobjedu Napolitanaca je potvrdio Fernando Llorente u sudijskoj nadoknadi.


U drugom meču iz ove grupe Salzburg je na domaćem terenu naio težak poraz Genku jer je bilo 6:2.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.