x

Među favoritima je za Roland Garros

Teško da ovo Rafa i Nole mogu zajedno: Novi epski poen teniskog čuda!

Teniski svijet ima novo čudo od tenisera. Riječ je o mladoj španskoj senzaciji Carlosu Alcarazu.

Alcaraz je u posljednjih nekoliko mjeseci doživio nagli uspon i već sada se ovaj 19-godišnjak smatra jednim od najboljih na svijetu.

Na nedavnom Mastersu u Madridu ušao je u historiju tako što je za manje od 24 sata pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića te je tako najavio veliku karijeru.

Španski teniser je jedan od favorita na Roland Garrosu, a danak neiskustvu je umalo platio u drugom kolu kada je za rivala imao sunarodnjaka Alberta Ramosa Vinolasa.


Alcaraz je na kraju uspio pobijediti sa 3:2 u setovima. Meč je trajao skoro pet sati, bilo je mnogo teže od očekivanog pošto je šesti nositelj gubio sa 2:1 u setovima.

Ramos je natjerao Alcaraza na niz spektakularnih poena od kojih neki mogu poprimiti epitet i epskih pošto su bili zaista posebni.


"Ovo što se desilo smatram kao lekciju. U tenisu se nauči dosta iz ovakvih vrsta mečeva, iz ovakvih situacija i mislim da će mi ovo pomoći da napredujem", rekao je Alcaraz poslije meča.

"Uvijek sam vjerovao u sebe i da mogu preokrenuti jer je završavanje mečeva u tenisu jedna od najtežih stvari i znao sam da ću imati svoju šansu."

Naredni izazov za Alcaraza bit će Sebastian Korda, njihov meč trećeg kola igra se u petak.

Video pogledajte ovdje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.