x

Tesla će pomoći kineskoj policiji u istrazi nesreće

Američki proizvođač automobila "Tesla" saopštio je danas da će pomoći kineskoj policiji u istrazi nesreće u kojoj je učestvovao jedan od njegovih automobila model Y, nakon što su lokalni mediji objavili da su dvije osobe poginule, a tri su povrijeđene kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Nesreća se dogodila 5. novembra u južnoj provinciji Guangdung, a poginuli su motociklista i srednjoškolka, javio je DŽimi njuz, objavljujući snimak automobila koji je vozio velikom brzinom i udario u druga vozila i biciklistu, prenio je Rojters.

DŽimi njuz se pozvao na saobraćajnu policiju koja je navela da mu je neimenovani član porodice vozača rekao da je osoba (55) imala problema sa kočnicama.


"Policija trenutno traži treću agenciju koja bi procijenila kako je došlo do saobraćajne nesreće. Želimo da dođemo do istine, učestvovat ćemo u istrazi i pružit ćemo svu neophodnu pomoć", rečeno je za Rojters iz kompanije "Tesla", apelujući na ljude da ne vjeruje "glasinama" koje se šire o kompaniji.


Iz kompanije dodaju da video-snimci pokazuju da kočiona svjetla na automobilu nisu bila upaljena tokom njegove vožnje, što ukazuje, dodaju oni, da vozač nije nagazio kočnicu.

Policija okruga u kojem se dogodila nesreća nije odgovorila na poruke i pozive britanske agencije.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.