x

Tesla zaustavio narudžbine za Cybertruck iz Evrope i Kine

Amerikanci i dalje imaju privilegiju da naruče svoj primjerak Cybertrucka.

Kada je Ilon Mask prije nekoliko godina predstavio ovaj nesvakidašnji električni pikap, momentalno je dostavljeno 250.000 porudžbina za Cybertruck. Otada brojka je u konstantnom rastu. U junu 2020. godine američki brend potvrdio je da imaju 650.000 narudžbina, da bi se u maju prošle godine pojavile informacije da se stiglo do čak milion rezervisanih primjeraka!

Nove glasine ukazuju da Tesla sada ima 1,5 miliona poručenih jedinica Cybertrucka, što je daleko više od onoga što će Tesla biti u stanju da proizvede i isporuči u dogledno vrijeme. Stoga se čini logičnim korak da se onemoguće dalje narudžbine iz Evrope i Kine, regioni koji uostalom i nisu primarna meta za jedan električni pikap.


Podsjetimo, Cybertruck će se proizvoditi isključivo u fabrici u Teksasu, te je jasno da Tesla neće moći da montira više od 100.000 jedinica ovog modela na godišnjem planu. I to je pod velikim znakom pitanja, jer će pogonu biti potrebno neko vrijeme da se razradi i počne da funkcioniše punom parom.


Kada će početi proizvodnja Cybertrucka? Ilon Mask je početkom godine potvrdio da je rok pomjeren za 2023-u. Međutim, ni milijarder nije bio potpuno siguran da će proizvodnja početi tada.

"Ima mnogo problema u lancu snabdijevanja na koje mi ne možemo da utičemo. Nadam se da će prvi primjerci izaći iz fabrike početkom sljedeće godine", kazao je Ilon Mask, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.