x

Testirali smo Samsung Galaxy Note 10 - najmoćnije oružje iz Samsunga!

Ekipa Ekskluzive imala je priliku testirati Samsung Galaxy Note 10 – pametni telefon koji je definitivno pomjerio sve granice i pokazao novi nivo snage. Nakon što smo prošle godine testirali njegovog prethodnika – Galaxy Note 9, koji nas je naprosto oduševio, zanimalo nas je šta nam to nudi ovaj novi uređaj iz Samsungove fenomenalne Note serije.

Na samom početku testiranja, moramo priznati da nas je oduševio dizajn ovog telefona koji je elegantan, uredan i nema bespotrebnih detalja. Njegov Dynamic AMOLEAD Display od 6,3 inča dovoljno je velik da može ići u korak sa potrebama korisnika, ali nije ni prevelik za nošenje npr. u džepu ili manjoj torbici. 


Displej Galaxy Note 10 telefona ide od ivice do ivice i skoro da nema okvir, dok je otvor za prednju kameru na displeju minijaturan i centriran radi izbalansiranog dizajna. Važno je napomenuti da ovaj Super AMOLEAD displej posjeduje i HDR10+ certifikaciju, a uz mogućnost dinamičkog preslikavanja tonova, čini da fotografije i video zapisi budu svjetliji i sadrže izuzetno širok spektar boja. 


A sada je vrijeme da govorimo o onome što ovaj uređaj, kao i kompletnu Note seriju, odvaja od ostalih Samsung telefona, a to je S Pen olovka, na kojoj smo odmah primjetili da je redizajnirana i unaprijeđena. Na Galaxy Note 10 se spaja putem Bluetooth-a i troši vrlo malo energije. Ova olovka sada ima Air actions dodatak, koji vam omogućuje da određenim funkcijama uređaja upravljate pokretom. To znači da svoje omiljene aplikacije možete koristiti uz pokrete S Pen olovke. Možete praviti i bilješke i automatski konvertovati svoj rukopis u digitalni tekst uz pomoć Samsung Notes aplikacije. Bilješke je moguće umanjiti, povećati ili promijeniti boju teksta. Taster na S Pen olovci i dalje možete koristiti kao dugme za slikanje, a od sada ćete moći prelaziti sa primarne na selfie kameru i obrnuto, mijenjati režime kamere, te zumirati ili smanjivati.


Kada je riječ o kameri, moramo priznati da smo zaista oduševljeni fotografijama koje izgledaju kao da su slikane profesionalnim aparatom. Uz selfie kameru od 10MP možete napraviti fenomenalne fotografije u većini svjetlosnih uvjeta, a jedan od noviteta selfie kamere je i noćni režim slikanja. Sa zadnje strane telefona nalazi se trostruka kamera – glavna kamera od 12 MP, druga ili telefoto kamera također od 12 MP i treća, odnosno širokokutna kamera od 16 MP. Nema sumnje da ćete uz ovu trostruku kameru kao i vrhunske alate kamere, dobiti impresivne fotografije napravljene u različitim svjetlosnim uslovima. 


Osim toga premium video tehnologija na ovom uređaju omogućit će vam da snimite video profesionalnog kvaliteta. Uz opciju Live focus video, možete dodati dubinu kameri i zamagliti pozadinu fokusirajući se samo na objekat snimka. Opcija Zoom-In Mic pojačava glavni zvuk na snimku i umanjuje pozadinski šum, stavljajući fokus na ono što želite da se čuje. Uz novu, poboljšanu Super stady opciju možete stabilizovati snimak, odnosno otkloniti nepravilnosti koje video mogu napraviti mutnim. Osim toga, Samsung Galaxy Note 10 vam nudi moćnost izuzetno brzog i jednostavnog montiranja videa. Uz pomoć S Pen olovke, video možete montirati u pokretu, čim ga snimite i precizno odabrati tačan trenutak koji bi željeli isjeći.



Još jedna stvar koja nam se posebno svidjela kod ovog telefona jeste njegova brzina rada. Aplikacije se pokreću jako brzo, a čak i prilikom obavljanja najzahtjevnijih zadataka brzina rada telefona ostaje ista i niti jednom nismo morali čekati da se nešto učita. Što se tiče memorije, Galaxy Note 10 ima 8GB RAM-a i čak 256 GB interne memorije, što je vise nego dovoljno za jednog prosječnog korisnika.


Također, moramo pohvaliti i bateriju ovog telefona od 3.500 mAh i njegovo super brzo punjenje od 25W. Još jedna zanimljiva opcija ovog uređaja je Wireless PowerShare, odnosno bežično dijeljenje energije. To znači da uz pomoć ovog uređaja, možete bežično puniti svoj Galaxy Watch, Galaxy Buds ili druge QI certifikovane uređaje.

Samsung Galaxy Note 10 je telefon koji možete koristiti za gotovo sve što želite, od svakodnevnih stvari, do velikih projekata, upravljanja poslovima, brzog i jednostavnog montiranja videa za društvene mreže kao i stvaranja predivnih ilustracija uz pomoć S Pen olovke.



Na Samsung Galaxy Note 10 uređaju ćete naći i nadograđene Samsung usluge, kao što su Samsung Pay – za brzo i sigurno plaćanje, zatim Samsung Health koji će vam pomoći da ostvarite svoje zdravstvene i wellness ciljeve uz jednostavno praćenje rezultata. Tu su i: Samsung Knox koji čuva vaše podatke te Bixby - inteligentna platforma koja pruža integrisanu podršku kako bi učinila vaš život lakšim i organizovanijim.


Svaki element Galaxy Note 10 uređaja je elegantan i kompaktan i omogućuje vam da se posvetite svojim idejama, projektima i sadržajima. Samsung Galaxy Note 10 je definitivno telefon koji će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih korisnika, kako poslovnih, tako i kreativaca i bez sumnje će vam omogućiti da dostignete svoj maksimum u svakodnevnih izazovima.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.