x

ZA LJUBITELJE SPORTSKOG STILA

The Athlete’s Foot: Black Friday groznica je počela!

Breaking news! Najveća godišnja shopping groznica stigla je u The Athlete’s Foot! Od 23.11.2021 pa sve do 29. 11. 2021, svoje omiljene brendove možeš kupiti po super povoljnim cijenama! Pravila #blackfriday igre? 30% popusta na novu kolekciju i čak 50% na odabrane modele!

Ne propustite priliku za kupovinu najnovijih komada za vašu garderobu i Instagram feed! Izdvajamo nezaobilazne Nike modele, adidas Originals, trendy Converse i UGG čizmice, Spraygound ruksake, te vrhunske Puma i Reebok komade. Revolucionarne adidas ZX Boost patike su na popustu 50%!


Ne preostaje ti ništa drugo nego: SHOP TILL YOU DROP!

GDJE JE SVE POČELO?

Najveća godišnja shopping groznica zvana Crni petak, tradicionalno je poznata kao američki fenomen Black Friday. To je dan najboljih ponuda i najvećih popusta u trgovinama. #blackfriday ludilo u cijelom je svijetu obilježeno zaista velikim popustima, ali znate li gdje je sve počelo?

Porijeklo izraza Black Friday zapravo ima nekoliko teorija:

TEORIJA # 1: Black Friday iza sebe skriva crnu povijest, a ime je dobio zbog pada berze. Pojam Crni petak navodno se odnosi na američki krah berze iz 1929. godine.

TEORIJA # 2 Porijeklo fraze Black Friday datira još iz 1950-ih. U to su vrijeme policajci u ovom američkom gradu Philadelphia koristili taj naziv za ogromne saobraćajne gužve, haos i kolapse u gradu. Crni petak prethodi poznatom američkom prazniku, poznatom kao Dan zahvalnosti. Smatra se da ja upravo Crni petak dan kojim službeno započinje kupovina prazničnih poklona. Kako su trgovci toga dana zbog haosa i gužvi ostvarivali veliku dobit, bilo je logično da s ovim danom i službeno započne sezona popusta i novogodišnjeg ludila koje vlada i danas.

Iako je šopingmanija na ovaj dan započela šezdesetih godina prošlog stoljeća, procvat je doživjela tek 2005. godine, kada je posljednji petak u mjesecu službeno proglašen najvećim shopping danom u Sjedinjenim Državama.

NAJBOLJA SNEAKERS DESTINACIJA

Sada prošlost možemo ostaviti iza sebe i fokusirati se na odlične popuste koje smo pripremili!

Posjetite The Athlete’s Foot trgovinu u Bingo City Centru u Sarajevu i uvjerite se zašto smo najbolja #sneakers destinacija! Ako želite izbjeći gužve, odaberite online kupovinu preko webshopa www.taf.ba.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.