x

Thea Rekić poklonila singl ``KO SAM JA`` žrtvama poplava i drugim nevinim žrtvama!

Thea Rekić poklonila singol ``KO SAM JA`` žrtvama poplava u Bosni i regionu, te drugim nevinim žrtvama, jadnim i zaboravljenim, gladnim i očajnim, bolesnim i napuštenim biserima ove naše stvarnosti - školjke. Promocija zvaničnog spota planirana je za septembar.

PJESMA ``KO SAM JA``

 

Priča kroz glazbu je najfrekventniji način da se iskažu emotivna stanja, naravoučenija, slavlja, radosti, tuge, brige, sklonosti, potrebe i želje. Najevidentniji dokaz da se stvari oko nas dešavaju i da ih redovito prepričavamo, najzrelija fantazija, često nedaleka od stvarnosti, koja je preokrutna i predrska prema našim željama. Te želje su dovoljno skromne, u iskonu čiste i odmjerene. Ali rukopis života nas je pojedinačno označio jednom bojom fluorescentnog markera. Mi time vidimo, ali svak na različite načine i kroz različite filtere. 

 

Nije slučajno što često zamišljamo potoke, a živimo u metropolama. Nije slučajno što znamo neko drugo znanje i govorimo nekim drugim, elokventnim jezikom, a poželimo pustiti riječi da odu i da se same izgovaraju bez trunke napora. Nije slučajno što stojimo čvrsto na zemlji, stabilni, zaposleni, sigurni, a poželimo da nas vjetar podigne i pusti... Nije slučajno što pjesma uopće ima ton. Ako se ne pjeva, onda se pjesmom izgovara, onda traje na jedan drugačiji način u jednom drugačijem vremenu, kroz jedan drugačiji spoj stvarnog i nepostojećeg. 

 

Ali nekada, poželimo biti dio pjesme i kazati u citatu svoju bol i svoje radovanje, svoj entuzijazam i svoju kritiku, svoj hir koji je nacrtan dobrotom i utopljen u med. Nekada smo svjedoci, a nekada žrtve. Nekada razumijemo, a nekada nam razumijevanje nije dopušteno, nije zakonom dozvoljeno, nije isplanirano. Toga smo žrtve. Pustimo se u zrak i napravimo sjenu nad svima onima koji nam ne pomažu. Pomozimo pjesmom da se riječi lakše prebrode, da se tuge kraće tuguju, da se sreće brže pojave i da traju do skromnog beskraja. To je makar  neko zaslužio, neko kome se stvari dešavaju, ali one su previše teške i previše jecaja i vapaja dnevno sanjamo hodajući. Nismo svjesni, ali nismo ni savjesni. Pjevajmo u sebi, pred spavanje, po kiši, u magli, nad kaldrmom, iz očaja, iz požude iz ljubavi najiskrenije... Pjesma nas je sjedinila i zbližila-zauvijek.

 

Biografija 

 

THEA QUEEN OF LIGHT (KRALJICA SVIJETLOSTI) umjetničko ime bosanke Tehvide Thea Rekić je sama po sebi poseban ljudski dar. Posebnost njenog rada je u posebnosti njenih namjera. Ona je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini izbjegla i napustila svoj rodni Bihać. Tamo negdje, godinama je rasla u okruženju istinskih rana. Tamo negdje, daleko od prave sebe, počela je tražiti svoj mir. Drugi su mir crtali, ona je mir komponirala.

 

Thea je prva bosanskohercegovačka rep muzičarka. Za one koji ne znaju, ona je svoj životni put usmjeravala u pravcu dobrog i nesebičnog. Čitav svijet za Theu je dom, velika kuća sa mnogo lijepih ukućana. Ona je rad gost gdje god se pojavi, a svijet je svakoga dana sve manji i manji da primi njenu ljubav kroz sve što radi.

 

Poznata humanistica, iskreni borac za ljudska prava i ekvivalitet, umjetnica i čovjek. Na projektu `` Ko sam ja `` su radili poznati i divni umjetnici. Svrha ovog projekta jeste da se pomogne i svaka kupljena pjesma ide u projekte za Djecu sa raznim (posebnim) potrebam.

 

Album

 

Album se može naći na svim download portalima kao što su Itunes, Amazaon, Google,YoTube, te njenoj web stranici www.theaqueenoflight.de  pod Imenom Thea Queen Of Light ``Ko sam ja`` Pronađite i podržite Thea-u na Facebooku www.facebook.com/theaqueenoflight

 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.