x

Tiguan dobio novu verziju Urban Sport

Kad se činilo da je Volkswagen sredio verzije opreme svojih modela, Nijemci su najavili da za Tiguan dolazi nova varijanta opreme – Urban Sport. Možete očekivati ​​ne samo bolju opremu, već i agresivniji izgled.

Ko misli da Golf ili Passat nosi krunu najpopularnijeg Volkswagenovog modela, malo se vara. Već neko vrijeme kompaktni SUV Tiguan je najpopularniji automobil njemačke marke. I kao što vidite, proizvođač zna šta trže potencijalni kupci, upoznajući ih s novom verzijom Urban Sport.

Kako naziv govori, ovdje možemo očekivati ​​još “sportskih” dodataka. No, krenimo od onoga što vidite na prvi pogled. Verziju Urban Sport između ostalog odlikuje crne 18-inčne felge, crni retrovizori i crni spojler u “R” dizajnu.


Prijeđimo sada na sportski aspekt verzije. Standardna oprema uključuje paket s ovjesom spuštenim za 10 mm, čvršćim amortizerima i oprugama te progresivnim upravljačkim sistemom.

Zauzvrat, ako računate na bogatiju opremu, na u unutrašnjosti ćete pronaći, između ostalog aktivni tempomat, 3-zonski automatski klima uređaj, stražnju kameru, ambijentalno osvjetljenje, radio Ready2Discover sa uslugom Streaming & Internet, keyless sistem sa automatskim otvaranjem prtljažnika i automatskim pomoćnikom pri parkiranju.


Volkswagen Tiguan Urban Sport dostupan je s benzinskim motorima 1.5 i 1. TSI i 2.0 TSI sa 150 i 190 KS te 2-litrenim dizelskim motorom od 150 KS. Cijena u Njemačkoj kreće od 33.125 EURO. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti i cjenik za bosanskohercegovačko tržište.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.