x

Tikvice sa suhim mesom za ručak

Kada je gotovo, dodati kopar, bijeli luk i peršun.

Sastojci: 4 tikvice, 1 kg paradajza, 1 crveni luk, 2 čehna bijelog luka, 1 kašika šećera, 1 kašika kopra, 100 g suhog mesa, 100 g sira, pola vezice peršuna, maslinovo ulje, so, bosiljak.


Priprema:

1. Tikvice narežite po dužini i kašikom ih izdubite. Premažite ih maslinovim uljem i stavite u već nauljenu vatrostalnu posudu. Pecite 30-ak minuta na 220 stepeni.

2. U međuvremenu na maslinovu ulju prodinstajte crveni luk, a potom na komadiće isjeckajte paradajz..

3. Kada je gotovo, dodati kopar, bijeli luk i peršun. Tikvice izvadite pa stavljate sloj punjenja, sloj suhog mesa, sira pa opet sloj punjenja. Zapecite još 15-ak minuta.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.