x

"To je jako stresno...": Emotivna ispovijest Bojana Vaskovića čija je kćerka prijevremeno rođena beba!

Pjevač Bojan Vasković (36) fronetmen "Lexingtong benda", prvi put je progovorio o najtežem periodu koje je preživio 2015. godine kada je njegova supruga Aleksandra na svijet donijela kćerku Anđelinu kao prijevremeno rođenu bebu.

Djevojčica je na svijet došla u šestom mjesecu, što je izazvalo broje komplikacije sa kojima se Anđelina hrabro izborila.

- Šta da se radi, prošli smo kroz to, hvala Bogu da je na kraju sve baš onako kako treba, zahvaljujući doktorima i samom Bogu, da je sve ok i da je ona jedno potpuno zdravo dijete koje ima sretno i zdravo djetinjstvo. Bilo je zaista stresno, to mi je najstresniji period u životu - počeo je priču Bojan.

Pjevač je otkrio da se njegova kćerka borila sa bronhopulmalnom displazijom, odnosno hroničnom plućnom bolešću, koja se najčešće javlja kod prijevremeno rođene dece. 

- Kod sve djece koja se prijevremeno rode je problem taj što se ne razviju pluća do kraja. Neka djeca su imala krvarenja u mozgu, neka djeca imaju bronhoplumalnu displaziju, ona je konkretno to imala, ali se hvala Bogu izukla. To je jako rizično kada se djeca rode. Kažu da su šanse za preživjeti 50:50, na osnovu nekih statistika. Ali eto, hvala Bogu, naša neonatologija je jedna od najboljih u svijetu. Zaista su posvećeni doktori bili, zahvaljujući njihovoj borbi i samim klincima, konkretno u ovom slučaju moje Anđeline, zahvaljujući njihovoj borbi za život pobijedila je sve te nedaće i izvukla se bez i jednog jedinog problema. To su takvi problemi, doktori vam direktno sve kažu, oni ne smiju da pakuju u mašnu i da vam govore nešto što nije istina, moraju da kažu tačno i konkretno stanje. Jedan dan dođete i kažu vam neku lijepu vijest, a drugi dan dođete i kažu: “Predaje se”. To je jako stresno za sve roditelje, ali prođe se kroz sve, kad prođu godine, malo se i zaboravi, malo se potisne. Svaki put kad se sjetim toga osjetim težinu u stomaku, s obzirom na to da je zaista bilo teško - rekao je pjevač za Pink.rs.

- Bilo bi dobro da se podigne svijest ljudima o tome. Moja supruga je završila medicinu, ali je jako malo znala o tome, kaže: "Uvijek kad čujemo da se nekom dijete prijevremeno rodilo, mislim da se to dešava nekome tamo, kao da je na drugoj planeti", a kad se desi samom tebi onda čovjek tek zna kako je to - zaključio je Bojan.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Pink.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.