x

Tom Ford lansira luksuznu liniju proizvoda za njegu kože

Nakon što je italijanski brend Gucci vratio na modnu scenu, izgradio sopstvenu modnu i beauty imperiju, američki dizajner Tom Ford odlučio je da učini nešto i za kožu lica, žena širom cijelog svijeta.

Pokrenuo je beauty liniju “Tom Ford Research” posvećenu luksuznoj njezi kože. Time je Tom Ford Beauty asortiman proširen i za skincare proizvode i na dobrom je putu da postane najjači dizajnerski brend u svijetu ljepote. Brend važi za 25. najprodavaniji beauty brend na svijetu, a nalazi se u vlasništvu giganta beauty industrije Estee Lauder Cos. Inc. što znači da iza sebe ima ogromnu mašineriju koja mu uspješno pomaže u poslovanju.

Upravo zato ne iznenađuje što Ford sarađuje sa najvećim američkim stručnjacima, na kreiranju svoje linije za njegu kože.

On je dobio potpuno opremljenu laboratoriju, u kojoj se protekle tri godine radi na stvaranju proizvoda. Za sada su predstavljena dva proizvoda Serum Concentrate, čija cijena iznosi 350 dolara i Creme Concentrate, po cijeni od 450 dolara. Za sada su proizvodi dostupni samo u SAD-u, dok će na globalno tržište izaći tokom ovog mjeseca.

Jedan od glavnih sastojaka ovih luksuznih mazalica je kofein, kao i rijetka vrsta bijelog kakaa i japanski zeleni čaj gyokuro.

“Prije nekoliko godina, dermatolog mi je rekao da su najbolji lijek za otečene očne kapke vrećice čaja skvašene vodom. I svaki put kada sam ih stavio na oči primijetio sam da mi je koža hidrirana”, izjavio je za WWD dizajner.

U proizvodima se nalaze mliječna, glikolna, hijaluronska kiselina, kao i peptid, a najviše pažnje posvećeno je kofeinu i njegovom efektu na kožu lica. Trebalo je proizvesti 75 različitih formula, da bi se došlo do one idealne, a još tri proizvoda brenda Tom Ford Research biće predstavljena u martu 2020. godine.

Brend odlikuje visoka efikasnost i naučni pristuo njezi kože, a Creme Concentrate obećava sjajnu kožu lica i osjećaj hidratacije prisutan čak 24 časa. Krema vidljivo smanjuje pore, sitne linije i bore, dok serum pomaže u postizanju ujednačenog tena i bolje i punije teksture kože. Linija kozmetičkih proizvoda je unisex i klinički testirana, a jedna od glavnih “mana” je visoka cijena.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.