x

Jedan od najboljih igrača ekipe

Toni Kroos svojom odlukom "zaledio" Real Madrid

Toniju Kroosu ugovor s Real Madridom ističe na ljeto 2023. godine.

Od kada je kao svjetski prvak s Njemačkom stigao u Real Madrid 2014. godine Kroos je postao neupitni starter u ekipi Los Blancosa.

Nijemac je poznat kao veoma disciplinovan fudbaler, radi u miru i tišini, te na sebe uopšte ne privlači previše pažnje.

Ugovor s Realom mu ugovor ističe za godinu. Nedavno mu je ponuđeno produženo produženje saradnje, ali je to Kroos odbio.


Naime, iskusni 32-godišnjak je poručio da nije pravo vrijeme da se pregovara te da želi sačekati početak sljedeće sezone.

Plan ovog odličnog fudbalera je da vidi kako će njegovo tijelo reagovati i da li će biti spreman za najveće izazove na vrhunskom nivou.

Kroos koji slijedi i poštuje svoje određene principe je nekoliko puta rekao da nema namjeru produživati svoju karijeru i tako štetiti svom tijelu.


Od svog dolaska veznjak nikada nije pravio problem i pregovori oko produženja i sama produženja uvijek su išli glatko i posao bi bio brzo završen.

Upravo iz tog razloga u Realu su malo zatečeni Kroosovom odlukom da se pregovori odgode za neki drugi period pošto bivši igrač Bayerna definitivno još uvijek nije za staro gvožđe.

Kroos je proteklih sezona u tandemu sa Casemirom i Modrićem stvorio jedan od najboljih veznih redova u historiji fudbala. S Realom je do sada uspio osvojiti 16 trofeja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.