x

Top 10: Najbolji električni automobili

Britanski WhatCar je objavio listu 10 najpoželjnijih električnih automobila, a naveo je i jedan koji je prema njihovom mišljenju bolje zaobići.

Na deseto mjesto su stavili Jaguar I-Pace, jedan od modela koji je prisutan na tržištu već nekoliko godina.

Kako kažu, zabavno je voziti ga, nudi pristojnu autonomiju u vožnji i ima najbolji enterijer od svih Jaguara.

Mana je da postoje jeftiniji modeli, koje je moguće brže puniti.

Deveto mjesto pripada modelu Kia e-Niro, automobilu odličnog radijusa kretanja sa jednim punjenjem baterija i vrlo praktične unutrašnjosti.

Među novijim modelima na tržištu je Hyundai Ioniq 5, koji je na ovoj listi zauzeo 8. poziciju, a pohvale dobija na račun prostranosti, međutim ne i uglađenosti i komfora u vožnji.

Na 7. poziciji je Audi e-Tron GT, koji ne treba posebno predstavljati.


Dovoljno je reći kako se radi o automobilu na osnovi Porschea Taycana, a mane su mu nedostatak prostora u kabini i slaba pokrivenost brzim Ionity punjač.

BMW je sa iX3 napravio odličan posao, smatra WhatCar?, ponudivši električnu varijantu cijenjenog i dokazanog SUV vozila X3.

Odličan komfor, savršena multimedija i solidne vozne karakteristike, uz fer cijenu su na spisku aduta, dok mu je minus što ni po čemu nije u vrhu.

Na visoko 5. mjesto ugurao se električni Fiat 500, kako kažu, najsimpatičniji automobil na struju.

Zabavan, pristojne cijene i autonomije u vožnji, zaslužuje pohvale, bar dok ne stignete na auto-put, gdje razočarava povećom bukom.

Škodu Enyaq iV na 4. poziciji hvale zbog praktičnosti i dobro odmjerene cijene.


Visoko 3. mjesto osvaja Porsche Taycan, a ovaj model, smatra WhatCar?, ima dvije mane.

Jedna je previsoka cijena, a druga premali radijus kretanja.

Na drugom mjestu je Volkswagen ID.3, koji je također već par godina dostupan na tržištu, dok je apsolutni pobjednik, očekivano, Tesla Model 3.

Ono što nudi je najbolje što se danas može naći na tržištu električnih automobila, i to ne samo u okviru njegove cijene već i u pogledu kombinacije performansi, komfora i opreme.

Model koji WhatCar? izdvaja u negativnom smislu je Smart ForFour, i to jer je jednostavno preskup za ono što nudi, smatra ovaj britanski magazin.


(B92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.