x

MODNI BREND COPERNI

Torba koja nije s ovog svijeta: Dolazi direktno iz svemira

IT torba napravljena je od „mjesečevog fosila koji je pao na zemlju prije 55.000 godina, pronađenog u Francuskoj 1968. i isklesanog 2023. godine“

Postoje torbe koje izgledaju kao da nisu sa ovog svijeta, a tu su i neke torbe poput nove Coperni Mini Meteorite Swipe Bag koja je doslovno takva.

Nakon što su svojom haljinom koju su napravili korištenjem spreja na savršenom supermodelu Beli Hadid (Bella) izazvali oduševljenje u svijetu, Coperni se vratio u velikom stilu predstavljajući nešto zaista izuzetno.


Nova Mini Meteorite Swipe Bag je prva torba koja je u potpunosti napravljena od meteorita iz svemira. Coperni torba je modni dodatak ograničenog izdanja koji dolazi direktno iz svemira, ručno je rađena i dostupna u nijansama sive u zavisnosti od kamenja meteorita.

Kreativni direktori brenda, Sebastijen Mejer (Sebastien Meyer) i Arnu Vajon, rekli su da je IT torba napravljena od „mjesečevog fosila koji je pao na zemlju prije 55.000 godina, pronađenog u Francuskoj 1968. i isklesanog 2023. godine“.


Francuski luksuzni brend je objasnio:


- Svaki komad se pravi isključivo ručno, tako da se oblik može malo razlikovati od slike. Meteorit se kupuje pojedinačno za svaku narudžbu i može doći s različitih mjesta, u zavisnosti od toga gdje je meteorit sletio na zemlju. Rijetki kamen je ručno izrađen i ugrađen u torbu od italijanskog proizvođača "Semar".

Torba, dimenzija 9x12x23 centimetra, teška je gotovo dva kilograma i pokazat će se kao kolekcionarski predmet za izgradnju bicepsa, a prodaje se po cijeni od 42.000 dolara.

Torba od meteorita bit će predstavljena na modnoj reviji jesen/zima 2023/24.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.