x

NBA

Toronto i Utah izborili polufinale play-offa, Indiana izjednačila na 3:3 protiv Clevelanda

Toronto Raptorsi su izborili polufinale play-offa Istočne konferencije, dok se ekipa Utah Jazza plasirala u polufinale Zapada. Indiana je pobjedom na domaćem parketu protiv Cleveland Cavaliersa (121:87) izjednačila na 3:3 u seriji pa će se putnik u polufinale Istoka odlučivati sutra navečer kada će ulogu domaćina imati Cleveland.

Toronto je slavio kao gost protiv Washington Wizardsa rezultatom 102:92, a ključnu ulogu u pobjedi odigrao je Lowry koji je ubacio 24 poena te skupio po šest skokova i asistencija. Najbolji strijelac meča bio je Washingtonov Beal koji je meč okončao s 32 ubačena poena.


Ipak, Bealov učinak nije bio dovoljan za Washington koji se oprostio od ovosezonskog učešća u NBA ligi pošto je Toronto ovom pobjedom stigao do konačne pobjede u seriji (4:2) čime je izborio plasman u polufinale Istoka.


Polufinale Zapada izborila je Utah koja je kao domaćin savladala Oklahomu rezultatom 96:91 i tako stiglo do konačne pobjede u seriji (4:2). Oklahomu je predvodio sjajni Westbrook koji je postigao čak 46 poena i skupio 10 skokova, dok je kod domaćina 38 poena ubacio Mitchell.


Indiana je u Indianapolisu ponovo srušila Cleveland (121:87) te izborila majstoricu u ovom okršaju prve runde play-offa Istočne konferencije. 


Fantastičnu predstavu pružio je Oladipo koji je imao triple-double učinak za Pacerse. Oladipo je ubacio 28 poena, podijelio 10 asistencija i skupio 13 skokova. Cavalierse je predvodio LeBron James s 22 poena, sedam asistencija i pet skokova.


U meču odluke za plasman u polufinale Istoka Cleveland će sutra navečer od 22:00 sati po našem računanju vremena ugostiti Indianu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.