Torta od kestena i kruške za desert
Peći na 180 stepeni oko 40-60 minuta.
Sastojci: 2 velika jaja, 120 g smeđeg šećera od trske, 100 g rastopljenog maslaca, 100 g otopljene tamne čokolade, 200 g kesten pirea (kuhani i oguljeni kesten usitniti direktno u smjesi sa štapnim mikserom), 1 čajnu kašičicu praška za pecivo, 1 prstohvat soli.
Za kalup: malo maslaca i 1 kašika finog kukuruznog brašna, 2 kruške oguljene i izrezane na četiri kriške.
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Mutiti jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodati u smjesu otopljenu tamnu čokoladu i sve skupa sjediniti, te zatim dodati i rastopljeni maslac i sve dobro umutiti.
2. Dodati u smjesu kesten i prašak za pecivo i miksati štapnim mikserom kako bi kesten usitnili u pire. Miksati da se dobije homogena smjesa.
3. Namazati kalup za tortu i posuti ga kukuruznim brašnom. Uliti smjesu u kalup za tortu. Poslagati kruške po površini torte. Peći na 180 stepeni oko 40-60 minuta.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.