x

Torta od kestena i kruške za desert

Peći na 180 stepeni oko 40-60 minuta.

Sastojci: 2 velika jaja, 120 g smeđeg šećera od trske, 100 g rastopljenog maslaca, 100 g otopljene tamne čokolade, 200 g kesten pirea (kuhani i oguljeni kesten usitniti direktno u smjesi sa štapnim mikserom), 1 čajnu kašičicu praška za pecivo, 1 prstohvat soli.

Za kalup: malo maslaca i 1 kašika finog kukuruznog brašna, 2 kruške oguljene i izrezane na četiri kriške.


Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Mutiti jaja sa šećerom i prstohvatom soli. Dodati u smjesu otopljenu tamnu čokoladu i sve skupa sjediniti, te zatim dodati i rastopljeni maslac i sve dobro umutiti.

2. Dodati u smjesu kesten i prašak za pecivo i miksati štapnim mikserom kako bi kesten usitnili u pire. Miksati da se dobije homogena smjesa.

3. Namazati kalup za tortu i posuti ga kukuruznim brašnom. Uliti smjesu u kalup za tortu. Poslagati kruške po površini torte. Peći na 180 stepeni oko 40-60 minuta.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.