x

Danac vjerovatno napušta Spurse ovog ljeta

Tottenham još spustio cijenu i ponovo ponudio Eriksena Realu, ali i Manchester Unitedu

Prije nekoliko mjeseci španski mediji su pisali da je Christian Eriksen dogovorio lične uvjete sa Real Madridom i da je pred potpisom za ovaj klub.

Ipak, Tottenham je pokvario posao Kraljevskom klubu kada je postavio cijenu za Danca od 150 miliona eura, a nakon nekog vremena Real je i odustao od transfera.

Nakon nekog vremena čelni ljudi Spursa su se predomislili pa su ponudili Realu Eriksena za 70 miliona eura nakon što su shvatili da se on ipak nalazi u posljednjoj godini ugovora, ali klub iz Madrida nije bio raspoložen za pregovore.

Vrijeme je prolazilo, a ponude za Eriksena nisu dolazile iako se pisalo o interesu Manchester Uniteda i Atletico Madrida.

Real za to vrijeme svim silama radi na transferu Paula Pogbe, ali Manchester United zasada nije pristao na ponude ovog kluba.

Španski AS sada piše da je Christian Eriksen i dalje opcija Reala ukoliko ne uspije dovesti Pogbu iz Uniteda.

Crveni đavoli s druge strane žele ubrzati pregovore sa Dancem kojem će ponuditi petogodišnji ugovor i platu koja će biti blizu one Paula Pogbe, a neki izvještaji govore da bi Eriksen mogao prihvatiti ovu ponudu.

Tottenham želi prodati Eriksena, a to potvrđuje i posljednji potez ovog kluba. Naime, Spursi su odlučili još sniziti cijenu za Danca i tako su ga ponudili Realu za 50 miliona, a Manchester Unitedu za 60 miliona eura.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.