x

Premiership

Tottenham s lakoćom savladao Watford, Kane pogodio u 150. nastupu u ligi

Nogometaši Tottenhama su savladali Watford na Wembleyju rezultatom 2:0.

Spursi su bili bolji protivnik tokom čitavog meča i sasvim zasluženo su upisali nova tri boda.

Već u 16. minuti domaćin je poveo. Trippier je ubacio sa desne strane, Karnezis je katastrofalno pogriješio i ispustio loptu iz ruku pred Erikesena koji asistira Alliju, a engleski reprezentativac šalje loptu u gol za 1:0.


Watford je do kraja prvog poluvremena svim silama pokušao stići do izjednačenja, ali je Lloris sjajno odbranio udarce Grayja i Richarlisona.


Konačnih 2:0 postavljeno je u 48. minuti. Son je prošao po lijevoj strani i ubacio loptu po zemlji, Kane je promašio, te je ona došla do Trippiera koji je ponovo šalje Kaneu, a on pogađa u svom 150. nastupu u Premiershipu


Kane je sa 105 pogodaka iz prvih 150 nastupa u Premiershipu na drugom mjestu. Više je samo zabio Alan Shearer (121), dok su iza njega ostali Sergio Aguero (102), Ruud Van Nistelrooy (95), Thierry Henry (92)...


Rezultat se mogao promijeniti do kraja susreta nekoliko puta, a najbolju priliku za to smo vidjeli u 68. minuti kada je Trippier ubacio sa desne strane, Vertonghen je šutirao glavom, lopta je pogodila stativu, a Kane je sa samo metar nije uspio ubaciti u prazan gol.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.