x

Toyota predstavila redizajnirani Land Cruiser!

Uz redizajnirano izdanje jednog od najpopularnijih terenskih automobila svih vremena, koji se uspješno prodaje u više od 190 zemalja, stiže i nešto duža karoserija.

Toyota je na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstavila „osvježeno“ izdanje modela Land Cruiser čija je unutrašnjost i karoserija (na okviru) obogaćena nekolicinom novih detalja s kojima će Toyotin popularni terenski automobil i dalje biti među omiljenim izborom kupaca koji za svoj novac traže vrhunsku pouzdanost i izdržljivost.

 

Suštinske promjene na karoseriji automobila uključuju novi prednji odbojnik, masku hladnjaka i kućišta svjetala s kojima uz bolje pakete opreme stižu i LED dnevna svjetla. Redizajnirani su i prednji blatobrani i zadnji odbojnik, a Toyota kupcima nudi dvije nove boje karoserije i nekoliko novih aluminijskih felgi prečnika od 17 do 19 inča.

 

Land Cruiser je također sada 60 milimetara duži od prethodnika, a njegova redizajnirana unutrašnjost obložena je znatno kvalitetnijima materijalima. Promjene u kabini uključuju i veći 8-inčni display multimedijalnog sistema, upravljač koji je „posuđen“ iz Land Cruisera V8 i 4,2-inčni display info-sistema.

 

Toyota je za evropske kupce pripremila 2,8-litarski četverocilindarski viševentilski turbodizelski motor koji raspolaže sa 180 KS i 450 Nm najvećeg obrtnog momenta, a može se dobiti u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem.

 

Slabiji 2,7-litarski benzinski motor raspolaže sa 163 KS i također će se nuditi u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem, a s najsnažnijom 4-litarskom benzinskom opcijom stiže 249 KS i 6-stepeni automatski mjenjač.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.