x

TRAGEDIJA KOD OBRENOVCA: Dječak (9) se ubio zbog tuge za sestrom bliznakinjom!

Uroš je ostao u Skeli sa babom i dedom jer majka nije imala novca da mu sredi pasoš kako bi dolazio kod nje i sestara u BiH . Uroš Dragojlović (9) iz Skele kod Obrenovca objesio se kanapom o gredu zbog tuge za majkom koja se preudala i sestrom bliznakinjom! Tijelo dječaka pronađeno je u šupi, u dvorištu porodične kuće, u kojoj je živio sa babom i dedom. 

Kako saznajemo, dječak je tugovao za majkom, koja se prije dvije godine preudala i odvela njegovu sestru bliznakinju.

Dječaka je u subotu, oko ponoći, pronašao rođak. Pretpostavlja se da je samoubistvo izvršio između 18.30 i ponoći. Rodbina, koju smo juče zatekli u selu Skela, navodi da je dječak bio neutješan jer se majka poslije očeve smrti ponovo udala i odvela njegovu sestru u novu porodicu. Prve informacije su ukazivale na to da je dječak nastradao u toku igre, ali se ubrzo ispostavilo da je izvršio samoubistvo dok je bio sam kod kuće.

- Njegov otac Miroslav poginuo je 2014. kada je pao s motocikla, a majka Bajra M. se prije dvije godine preudala u mjesto Kalesija, u Bosni i Hercegovini. Sa sobom je odvela pet kćerki, od kojih je jedna Uroševa bliznakinja. Mnogo je tugovao kada su majka i sestre otišle. Bukvalno je kukao i zapjevao za njima. Nije mogao da se pomiri sa tim da su razdvojeni i mnogo su mu nedostajale. Živio je sa babom i dedom. Jedna sestra se kasnije vratila u Skelu i živjela sa njima, ali mu to nije bila dovoljna utjeha. Kada se majka preudala, starateljstvo je pripalo babi i dedi - ispričao nam je juče jedan od rođaka porodice.

Prema riječima rođaka, Uroš je u subotu pronađen mrtav, a prije toga ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija.

- Uroš se najnormalnije ponašao cijeli dan. Otišao je kod rođaka da gleda crtane filmove i poslije toga se odjednom izgubio. Niko nije znao gdje je! Rođak koji živi u kući pored dječakove otišao je u šupu i tamo zatekao jeziv prizor. Čim je ušao, u namjeri da za svaki slučaj provjeri, ugledao je dječaka obješenog! - priča naš sagovornik.

- Dječak se popeo na sto koji je stajao u šupi i kanap vezao za gredu. Ukočeno tijelo nepomično je visilo u mraku. Bilo je stravično - prepričava nam jedan od članova familije.

Kako smo saznali, majka dječaka je juče trebalo da dođe i da dovede sestre da se vide.

- Uroševa majka Bajra je iz braka sa Miroslavom imala četvoro djece. Iz prethodnog braka ima jednu kćerku, dok iz braka poslije Miroslava ima još jednu. Ona se preudala u Bosnu i za sobom povela sestre, od kojih je jedna Uroševa bliznakinja. Jedna sestra se vratila u Skelu i živjela sa dječakom. Majka nije zaboravila Uroša i kćerku, bili su stalno u kontaktu, ali nažalost finansije im nisu dozvoljavale da se češće viđaju. Dječak je ostao u Skeli, jer nije imala novca da mu sredi pasoš kako bi mogao da ih posjećuje - tvrdi naš sagovornik.

Tijelo nesrećnog dječaka prenijeto je u Institut za sudsku medicinu kako bi se tačno utvrdilo kako je nastupila smrt.

(Izvor: Alo.rs
Foto: Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.