x

Treba li se Armin Dedić bojati istrage oko ``smrti`` Dragana Stojkovića Bosanca?!

Sredinom jula ove godine poput bombe je odijeknula vijest da je preminuo Dragan Stojković Bosanac. Ta vijest je šokirala porodicu i rodbinu poznatog kompozitora, člana žirija „Zvezde Granda“. Na sreću brzo se ispostavilo da je vijest lažna, a među prvima je reagirala njegova kćerka Džidža demantirajući vijest o smrti njenog oca.

Ta priča plasirana je, kako je kasnije rečeno, sa lažnog profila i YouTube kanala mladog pjevača Armina Dedića iz Srebrenika. Istina, ovaj mladić je brzo reagirao pa se oglasio kazavši kako on nema nikakve veze  sa tom pričom i da je riječ o lažnom profilu i kanalu sa kojeg je plasirana takva priča.

 

Pored onih koji su povjerovali u pravdanje mladog pjevača, puno više je onih koji vjeruju da, ako ne on, neko od njegovih bliskih fanova stoji iza te lažne informacije. Naime, sve se izdešavalo kada je Stojković otvoreno pričao o tome kako mu je uvijek smetalo što je Marija Šerifović, tokom takmičenja, javno isticala da joj je Armin favorit iako to nije smjela tako otvoreno govoriti. Jedne prilike je Bosanac kazao kako je Marija „poludjela“ nakon što „njen Armin“ nije dobio prvu nagradu ili bar drugu. Bila je zbog toga ljuta pa je i na finalu takmičenja demonstrativno napustila studio.

 

Za njega, i to je priznao Bosanac, nije želio glasati jer, kako je svojevremeno izjavljivao, Armin ne posjeduje kapacitet koji bi zadovoljio kriterijume za jednog pobjednika tako velikog muzičkog takmičenja.

 

Kako je Stojović uvijek otvoreno pričao o svemu što se dešavalo tokom takmičenja i svaki put naglašavao da Dedić nije zaslužio tretman u „Zvezdama Granda“ kakav je imao, pa ni da se pojavi u finalu, dobivao je često i uznemiravajuće poruke onih koji podržavaju Dedić.

 

Mada su od te priče da je preminuo prošla dva mjeseca, Stojković nije odustao od istrage. Kako saznaje „Express“, Bosanac je tražio da se sprovede detaljna istraga i otkrije ko usitinu stoji iza toga. Mada bi se u većini slučajeva takva situacija zataškala pa bi na kraju bilo „tresla se gora, rodio se miš“, Stojković siguran ko stoji iza svega, odlučan je da nadležni organi sprovedu detaljnu istragu. On bi, kako saznajemo, trebao uskoro dobiti rezultate te istrage.

(Express)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.