x

Demir se vratio u Rapid

Trebali otkupiti ugovor, pa preko noći prekinuli posudbu: "Tužan sam napustio Barcelonu"

Barcelona je ovog januara napravila nekoliko promjena u igračkom kadru.

Katalonci su uspjeli dovesti nekoliko pojačanja za nastavak sezone, ali i riješiti se nekih igrača koji su bili samo teret na budžetu ovog kluba.

Međutim, mnogi su bili iznenađeni što je Barcelona odlučila da prekine posudbu Yusufa Demira koji je tek pred početak sezone stigao na posudbu iz bečkog Rapida.

Demir je došao u Barcelonu na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora, te je odigrao nekoliko mečeva dok je trener bio Ronald Koeman.


No, dolaskom Xavija izgubio se iz rostera Barcelone, ali ponajviše zbog klauzule oko nastupa. Da je Demir odigrao još nekoliko mečeva Katalonci bi morali automatski otkupit ugovor što su oni vješto izbjegli.

Barcelona je odlučila početkom januara da prekine njegovu posudbu, te se Demir vratio u Rapid. Ipak, ovaj mladi fudbaler ne krije koliko je bio razočaran i tužan zbog takve odluke.


"Barcelonu sam napustio tužan, ali bogatiji za jedno novo iskustvo. Postao sam zreliji i profesionalniji. Međutim, kad sam vidio da su ljudi u Rapidu sretni što sam se vratio, ubrzo sam i ja ponovo postao sretan", rekao je Demir.

Ovaj 18-godišnjak je u dresu Barcelone uspio odigrati ukupno devet utakmica u svim takmičenjima, te nije imao neki poseban učinak.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.