x

Kodro srušio Bugarsku

Treća sreća za Prosinečkog: BiH slavila u Razgradu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Razgradu protiv domaće selekcije Bugarske rezultatom 1:0.

Prosinečki i dalje testira, traži idealne kombinacije i jasno je da će biti neophodno malo vremena da se kockice poslože, a ova pobjeda će u svakom slučaju donijeti samopouzdanje, dok će selektoru poslužiti da vidi na koga se sve može ozbiljno računati u narednom periodu.


Nije bilo nekih posebnih uzbuđenja na otvaranju meča na Ludogorets Areni, a onda u 17. minuti Delev pogađa stativu, doduše nakon što se našao u nedozvoljenoj poziciji. Kako god, to je prva kakva-takva prilika na meču.


U 20. minuti bh. reprezentacija je došla do pogotka. Nakon lijepe akcije, Kolašinac je s lijeve strane ubacio, a Kenan Kodro postigao pogodak za konačnih 1:0.


Imao je bugarski sastav u 25. minuti odličnu šansu, ali Milanov šut odlazi pored gola. Samo tri minute kasnije nova šansa za Bugarsku, Šehić se istakao sjajnom odbranom.


Duljević je u 31. minuti loše šutirao nakon prodora, a u 38. minuti nova dobra odbrana Šehića poslije udarca Aleksandrova. Mogli smo lako do 2:0, a Kodro do drugog gola u 41. minuti, no naš napadač je iz izgledne pozicije promašio okvir domaćeg gola.


U nastavku meča nije bilo promjena, niti se situacija na terenu nešto promijenila s jedne ili druge strane. Pjanić je u 53. minuti pucao preko gola, a u 65. minuti Despodov, koji je ušao u igru, umalo da izjednači na 1:1, no srećom nije se snašao pred golom bh. tima.


Ostalo je 1:0, u nastavku su selektori dali šansu i drugim igračima, a našu reprezentaciju već u utorak u Le Havreu očekuje duel sa Senegalom i to bi mogao da bude prvi ozbiljniji test za Prosinečkog i njegove izabranike.


U završnici Raynov je dobio crveni karton, protestvovao je nakon što je poništen gol Bugarskoj zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.