x

Treći dan protesta u Beogradu! Svi sjede uz poruke: Sjedi, ne nasjedaj, ne tuci svoj narod!

Nekoliko hiljada građana i večeras protestuje u centru Beograda, Novog Sada i Niša. Okupljeni su se odazvali pozivima na društvenim mrežama da se sjedenjem na ulici distanciraju od provokatora koji su sinoć izazivali nerede. Protestne šetnje održane i u Kruševcu i Vranju.

Ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku preko puta Skupštine okupilo se više stotina građana. Okupljeni građani zvižde u pištaljke i trube.

Kako javlja reporter N1, tačno u 18.45 dvojica mladića su izašla iz Pionirskog parka i sjela na kolovoz na Trgu Nikole Pašića, a zatim su počeli da se pridružuju i ostali građani koji su došli ispred Doma Narodne skupštine.


Foto: Kurir

Okupljeni nose natpise "Ne nasjedaj, sjedi" i "Hapsi huligane, ne tuci svoj narod".

U jednom trenutku došlo je i do manjeg verbalnog sukoba demonstranata. Naime, stariji su od mlađih tražili da ustanu, i pozvali ih da glasno protestuju, ali su im mlađi odgovorili riječima: "Sklonite se, SNS botovi!"


Djevojke koje sjede ispred Skupštine sa kojima je razgovarao reporter N1 kažu da ih je strah, ali nadaju se da ih niko neće napasti dok su mirni, ne vjeruju u nasilje. Vjeruju da će sve ostati mirno.

Ispred stepeništa Skupštine je postavljena metalna ograda i svega nekoliko policajaca u redovnim uniformama. Međutim, kako javlja reporter N1, kordon policije i konjica su u pripravnosti u Kosovskoj ulici.


Policajci trenutno sjede na stepeništu Doma Narodne skupštine ka Kosovskoj ulici, i kažu da nemaju razloga da reaguju.

Ispred Crkve Svetog Marka okupila se i grupa ljekara i zdravstvenih radnika iz kovid bolnica u Beogradu koja je krenula na protest ispred parlamenta. Za N1 su rekli da stoje uz svoj narod, i da je zdravstveni sistem pred pucanjem, a da država nije to predvidjela, i da su ljekari zajedno sa građanima žrtvovani.

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića je zaustavljen.

.

.

.

.

.

Izvor: N1/ 
Foto: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.