x

Treći Škodin SUV stiže u prodajne salone 2019.

Najmanji SUV model u gami debitovaće naredne godine, na sajmu automobila u Ženevi, a biće baziran na ovogodišnjem konceptu Vision X.

Lansiranjem novog, potkompaktnog SUV vozila, Škoda će dobiti svog predstavnika u jednom od najbrže rastućih i trenutno veoma popularnom automobilskom segmentu.

Novi model djeliće mehaničku platformu sa sestrinskom Seat Aronom, koja je nedavno predstavljena ljubiteljima automobila u Srbiji na sajmu automobila u Beogradu.


Kao datum svjetske premijere određen je mart 2019. i početak sljedećeg ženevskog auto-salona.

Koncept Vision X, koji je bio izložen na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, poslužiće kao osnova za produkcijski SUV.


Vision X je tehnološki najnapredniji Škodin auto, a jedan od ključnih detalja ovog koncepta je hibridni pogon sa dva elektromotora i benzinskim agregatom koji kao gorivo može da koristi i kompresovani prirodni gas (CNG).

Beniznac je 1.5-litarski turbopunjeni četvorocilindraš sa 130 KS i 250 Nm odbrtnog momenta. Jedan elektromotor pokreće prednju osovinu, a drugi zadnju.


Pogon na prednje točkove je standardan, dok se na sva četiri točka uključuje kada je neophodno, koristeći zadnji elektromotor za ubrzanje.

Ubrzanje 0-100 km/h postiže se za 9,3 s, a maksimalna brzina vozila je 200 km/h.


Za CNG su obezbjeđena dva rezervoara, jedan je ispod zadnjeg sjedišta, a drugi iza zadnje osovine.

Inače, drugi električni motor pogoni litujum-jonska baterija od 48V i 1,5 kWh, koja se dopunjava prilikom kočenja.


Ostaje da se vidi šta će od svega ovoga biti primjenjeno na produkcijskoj verziji koja stiže naredne godine, a očekuje se da će dizajn spoljašnjosti u velikoj mjeri biti preuzet sa koncepta.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.