x

NAKON ATALANTE

Trener Intera stao u zaštitu Džeke: To je sjajan napadač, nedostajalo je malo preciznosti

Pomoćni trener Intera Massimiliano Farris stao je u zaštitu Edina Džeke i još jednom pokazao koliko cijeni bh. napadača nakon utakmice protiv Atalante u Bergamu.

Inter je na vrlo teškom gostovanju Atalanti osvojio bod nakon što je utakmica završena bez golova, a na obje strane terena bilo je mnogo uzbuđenja i čudo se desilo pa pogodaka nije bilo.

Pomoćnik Inzaghija bio je zadovoljan igrom i osvojenim bodom u Bergamu, posebno nakon utakmice u Superkupu Italije protiv Juventusa.


"Izašli smo iz meča u kojem smo igrali 120 minuta u Superkupu Italije i to je bila psihološki teška utakmica. Atalanta je igrala svoju igru. Za mene je ovo bio dobar meč. Ostaje žal što nismo pobijedili, ali trebamo poštovati i Atalantu zbog sjajne predstave", rekao je Farris nakon meča.

Novinare DAZN-a zanimalo je šta je to nedostajalo Edinu Džeki da postigne pogodak. Bh. nogometaš je imao nekoliko sjajnih prilika, ali golova nije bilo.


"Ubačaj Barelle i prodor Dumfriesa mogli su odlučiti pobjednika. Džeko je ispratio loptu u maniru vrhunskog napadača, ali je nedostajalo malo preciznosti. To je sjajan napadač, a naša ofanzivna linija je na najvišem mogućem nivou", objasnio je Farris.

Inter je ovim remijem ostavio mogućnost Milanu da večeras preuzme čelo tabele Serije A makar na kratko ukoliko savlada Speziju na domaćem terenu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.