x

BIO JE NEZADOVOLJAN

Trener iznenadio sve odlukom o Nurkiću, bh. košarkaš odličan uprkos porazu Portlanda

U noći iza nas odigrano je nekoliko vrlo uzbudljivih partija na parketima NBA lige, a na terenu smo vidjeli i Jusufa Nurkića koji je bio odličan u utakmici protiv Utaha Jazza uprkos porazu.

Nurkić je bio jedan od lidera Trail Blazersa u većem dijelu utakmice i postigao je 18 poena uz sedam skokova i dvije asistencije. Međutim, odluka trenera Chaunceya Billupsa izazvala je pometnju na društvenim mrežama.

Naime, kada se rezultat "lomio", Nurkića nije bilo na parketu u završnici. Imao je bh. košarkaš četiri faula, ali se očekivalo da igra u završnici kada su Trail Blazersi po svaku cijenu krenuli po preokret.

No, Billups u posljednjih pet minuta nije uopće uvodio Nurkića u igru i tako izazvao brojne rasprave na društvenim mrežama. Fanovi su se pitali zbog čega nema Nurkića u igri te da li je u pitanju neka povreda, no na odgovor moramo sačekati još neko vrijeme.


Na kraju su gosti Jazzeri slavili u triler-završnici rezultatom 118:113, a na Nurkiću se na klupi vidjelo nezadovoljstvo što nije na parketu u ključnim momentima.

Većih iznenađenja više nije bilo, ali jeste drame i produžetka. Duel Atlante i Toronta okončan je nakon dodatnih minuta, a domaćin je slavio rezultatom 124:122.

Indiana je bila uspješna na domaćem parketu protiv Orlanda, kao i Los Angeles Clippersi protiv San Antonija, dok je Minnesota savladala Philadelphiju na gostovanju.


NBA liga, svi rezultati:

Atlanta - Toronto 124:122 (nakon produžetka)

Indiana - Orlando 114:113

Philadelphia - Minnesota 109:112

Portland - Utah 113:118

LA Clippers - San Antonio 119:97


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.