x

EFEKTIVNO ALI ILEGALNO

Trener Lejkersa otkrio plan za zaustavljanje Jokića: Prisutni nisu mogli do daha od smijeha

Darvin Hem je na konferenciji za medije otkrio dio svoga plana za zaustavljanje srbijanskog centra

U noći sa utorka na srijedu prvu utakmicu finala Zapadne konferencije NBA lige će igrati Denver nagetsi i Los Anđeles lejkersi, a susret već privlači dosta pažnje.

U centru ove plej-of serije je košarkaš Nagetsa Nikola Jokić. Novinare je interesovalo kako trener Lejkersa misli zaustaviti srbijanskog centra koji igra još bolje kako je započeo plej-of.

- Uhvatiti ga kad izađe iz kuće i kidnapovati ga – kazao je trener Darvin Hem (Ham) u šaljivom tonu, nakon čega je nastavio ozbiljnije govoriti o dvostrukom MVP-u lige.

- Svi znamo koliko je velik. Morat ćemo ga braniti na različite načine, imamo dva čovjeka koja će vidjeti puno akcije protiv njega i moramo učiniti sve da ga držimo izvan balansa. Sretan sam što imamo raznovrstan roster i ići ćemo utakmicu po utakmicu. Imamo solidan plan, vidjet ćemo što će nam donijeti u prvoj utakmici pa krenuti odatle - rekao je Hem.

Serija počinje večeras u 2:30 sati iza ponoći i to je termin svih utakmica do kraja sezone. Serija se igra na četiri pobjede, a prve dvije utakmice se igraju u Koloradu, nakon čega se serija seli u Kaliforniju, te će se potencijalne peta i sedma utakmica igrati u Denveru, dok je Los Anđeles domaćin u potencijalnoj šestoj.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.