x

Bh. reprezentativac spreman za nastavak NBA lige

Trener Portlanda oduševljen nakon prvog treninga u Orlandu: To je onaj Nurk kojeg se sjećam

Prvi trening Portland Trail Blazersa u Orlandu, gdje će se krajem mjeseca nastaviti NBA liga, protekao je dobro.

Trener Portlanda Terry Stotts kazao je kako tokom prvog treninga nije bilo povreda i opisao ga je kao kombinaciju prvog treninga u kampu i uobičajenog treninga u jeku sezone, pošto je bilo i uzbuđenja zbog povratka košarci, ali i energije i odlučnosti jer se primičemo završnici lige.

Jusuf Nurkić i Zach Collins su skoro cijelu sezonu proveli na popisu povrijeđenih igračam ali su prema riječima Stottsa bili impresivni na treningu u Orlandu i obojica su spremni da zaigraju košarku.

"Obojica su izgledali onako kao što su izgledali prije nesretnih povreda. To sam rekao i Nurku. On je onaj Nurk kojeg se sjećam, koji jednakim žarom igra u oba pravca. Imao je nekoliko dobrih skokova, dobro gađa, a Zach je također bio pun energije", rekao je Stotts.

"Izgledali su kao da nisu uopšte pauzirali toliko vremena zbog povreda. Ono što sam vidio je stvarno ohrabrujuće", dodaje.

Damian Lillard, prva zvijezda tima, također je oduševljen zbog povratka dvojca na parket.

"Izgledali su sjajno i čini se da više nemaju nikakve probleme. Uzbuđen sam zbog načina na koji ćemo igrati s tim momcima. Imat ćemo bolji skok, bit ćemo agresivniji. Lijepo ih je bilo vidjeti na treningu. Ni Nurkić ni Collins nije igrao neodlučno i njihov povratak je sjajna stvar za naš tim", kazao je Lillard.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.