x

Tri brata imaju manje od šest godina i sva trojica imaju rak! (FOTO)

Petogodišnji Tristan, trogodišnji Caison i šestogodišnji Carter sva trojica imaju retinoblastom, od koga najčešće obolijevaju mala djeca . Saznanje o tome da im dijete ima rak vjerovatno je jedna od najstrašnijih stvari koje mogu da snađu roditelje.

Ipak, to je realnost s kojom se suočavaju Aaron Rush i njegova supruga Angie, iz Marette, u Georgiji, čiji sinovi imaju rijedak oblik raka oka, prenosi Daily Mail. Petogodišnji Tristan, trogodišnji Caison i šestogodišnji Carter sva trojica imaju retinoblastom, od koga najčešće obolijevaju mala djeca.

Nad životom para nadvila se tamna sijenka neizvjesnosti, jer ne znaju koliko će dječaci još morati da se liječe, niti koliko će još moći da plaćaju liječenje, dok žive u strahu da će neko od djece ostati bez oka, kao što se desilo njihovoj majci.



Na sreću, djeca su do sada srećna i dobro podnose terapiju.

Angie Rush je retinoblastom otkriven kada je bila beba i ostala je bez lijevog oka kad je imala samo šest mjeseci. Rak može biti naslijedan i ljekari su upozoravali par na vjerovatnoću od 50 odsto da njihova djeca takođe obole.

– Imam ogromnu grižu savjesti, jer znam da sam ja mogla da im prenesem bolest – izjavila je Angie za WXIA.



Redovni odlasci kod ljekara i na terapiju stvaraju veliki psihički stres, ali tu je i problem novca. Morali su da prodaju kuću i presele se kod Angienih roditelja. Njihove muke su počele 2015, kad je najstarijem Tristanu, koji je imao samo mjesec dana, otkriven retinoblastom. Riječ je o bolesti koja pogađa mrežnjaču, tanak sloj tkiva koji oblaže zadnji dio oka i pretvara svjetlost u signale koji stižu do mozga. Najčešći simptomi su bijela mrlja u zjenici kada se oko izloži svjetlosti, crvenilo i oticanje očiju.

Ukoliko se tumor savlada dok je još u oku, više od 95 odsto pacijenata biva izliječeno, pokazuju podaci Naučne bolnice St. Jude.



Tirstan je svakog mjeseca odlazio na magnetnu rezonancu, hemoterapiju i terapiju laserom u Dječji bolnicu u Atlanti. Dvije godine kasnije paru se rodio drugi sin Caison, kome je bolest dijagnostikovana na rođenju, pa je i on podvrgnut liječenju. Prije šest mjeseci, Angie je rodila Tristana, koji je bio zdrav sve do šestog januara, kada je i njemu otkriven tumor na oba oka.

Angie i Aaron se nadaju da će njihova priča podstaći ljude dobre volje da doniraju novac za naučna istraživanja raka kod djece.

– Više donacija dovešće do smanjenja neželjenih dejstava, djeca će možda manje vremena provoditi u bolnici i imaće normalniji život – navodi se na njihovoj stranici na sajtu GoFundMe, gdje prikupljaju novac za pokrivanje troškova liječenja. Do utorka uveče prikupljeno je više od 45.000 dolara.




(Fokus.ba)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Ponovno se osjećam tako blagoslovljeno u braku nakon što mi je doktor osagiede vratio muža koji se sa mnom razdvojio na dobra 3 mjeseca. Am Ivana Mirjana po imenu iz hrvatstva. Iako imam usta po cijelom tijelu, to neće biti dovoljno da zahvalim doktora Osagiede na pomoći u mom životu. Moj se suprug razdvojio sa mnom 3 mjeseca i bez njega sam bolovao i bolovao. Dakle, svuda sam tražio pomoć, ali ništa nisam uspio sve dok nisam mislio na doktora Osagiedea s kojim sam kontaktirao putem interneta. Objasnio sam mu svoju situaciju i on je obećao da će mi se suprug vratiti u roku od 24 do 48 sati, koliko mi srce još uvijek kuca za njega. Vjerovao sam u njega i on je pripremio čaroliju za mene i moj suprug me nazvao točno kad je doktor Osagiede rekao. On se izjasnio i rekao da me treba nazad, a sada ponovno sretno živimo posljednjih 9 mjeseci. Svi koji čitaju moj članak koji treba pomoć neka ga kontaktiraju ... E-adresa: [email protected] ili whatsapp i viber na +2349014523836