x

PRELIJEPA ITALIJA

Tri nevjerovatna mjesta koja vrijedi posjetiti

Sa znatno manje gužve, ovo povijesno ribarsko selo pokazuje još jednu stranu života u venecijanskoj laguni.

Iako će vas put najvjerojatnije odvesti u Milano, Rim ili Firencu, imajte na umu kako Italija obiluje sjajnim malim gradovima, te da vas obilazak njih također neće razočarati. Zemlja oblika čizme i inače je jedna od najposjećenijih na svijetu, a vjerojatno ni cijeli jedan život ne bi bio dovoljan da obiđete sve njene ljepote.

Sirmione

Ovo mjesto izgleda poput sna, a smješteno je na obalama jezera Garda u Lombardiji. Bogato je i historijski, tako da su se ovdje smjestili ostaci rimske vile građene između 1. stoljeća prije nove i 1. stoljeća naše ere, ukoliko ste zaljubljenici u historiju, svakako ga posjetite.


Burano

Većina turista koji dolaze u Veneciju idu direktno u grad, ali valja upozoriti kako se šarm kanala i venecijanski duh lako mogu izgubiti među mnoštvom turista. To je jedan od razloga zašto dio posjetitelja Venecije radije odlazi na obližnje otoke, kao primjerice Burano. Sa znatno manje gužve, ovo povijesno ribarsko selo pokazuje još jednu stranu života u venecijanskoj laguni.


Alberobelo

Mnogo vas je vjerojatno već čulo za mjesto prepuno bijelih, okruglih kućica. Kako biste ga vidjeli i upoznali, potrebno se zaputiti skroz na jug Italije u regiju Apulija, a sam Alberobelo smjestio se sat vremena vožnje od grada Barija. Kad jednom stignete, oduševit će vas bijele kuće poznate pod nazivom Trulli. Mjesto je pravi pravcati labirint uskih ulica i zgodnih trgova.

Spomenuti Trulli datiraju još iz 14. stoljeća i sjajan su primjer vapnenačkih građevina. U svakom slučaju, preživjeli su sve do današnjih dana, a turisti ih rado posjećuju tako da je Alberobelo ako želite mirnu šetnu, najbolje možda posjetiti van sezone.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.