x

Real traži novog trenera

Tri su glavna kandidata za Zidaneovog nasljednika

Real Madrid će u novu sezonu ući sa drugim trenerom pošto je Zinedine Zidane najavio odlazak s klupe najglamuroznijeg kluba na svijetu.

U Madridu su već počele kalkulacije ko će naslijediti Zidanea. Ugledna Marca jutros donosi vijest da su tri glavna kandidata za nasljednika francuskog srručnjaka.

Marca navodi da je trenutno najbolje pozicioniran Raul Gonzalez koji radi u omladinskim selekcijama Reala, dok alternative stižu iz Njemačke i Italije.

Raul je spreman za preuzimanje prvog tima, međutim i Massimiliano Allegri i Joachim Loew također odlično kotiraju.


Allegri je slobodan već dvije sezone i strpljivo čeka šansu, dok Loew traži klupski angažman nakon što je dugi niz vodio Njemačku koju će napustiti nakon Evropskog prvenstva.

Inače, Zidaneu će ovo biti drugi put da napušta Real. Još uvijek aktuelni mandat je započeo u martu 2019. godine, a prošle sezone je osvojio titulu prvaka.

Ipak, za razliku od prvog (2016-2018) u kojem je osvojio tri trofeja Lige prvaka, La Ligu, dvije UEFA i španska Superkupa, te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, ovog puta je došao samo jedan trofej.


Real je pod njegovim vodstvom prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, ali sada su dva boda iza Atletica i put do titule će biti jako težak.

Zidane je Real vodio u 318 utakmica i ima učinak od 198 pobjeda, 70 neriješenih rezultata i 50 poraza.

Inače, Real i dalje ima šansi za titulu i ove sezone. Danas će gostovati Athletic Bilbau te će u slučaju mogućeg kiksa Atletico Madrida protiv Osasune uoči posljednjeg kola imati sve u svojim rukama. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.