x

Zenica

Tri zenička benda na drugoj večeri festivala Zenica Adventure! (Foto)

Za dobru atmosferu druge večeri Zimskog festivala Zenica Adventure pobrinula su se tri zenička autorska benda- Bruhuuhu, Pandemic Stereo i Trojica, okupljeni u postavu Zenica Active Session.

Prohladno decembarsko veče zagrijali su sjajnom atmosferom uz taktove za koje kažu da ne mogu svrstati u niti jedan poseban žanr, jer sadrže primjese i Rock-a, electra, ali i industrial Rock-a.

Frontman grupe Trojica Aldin Šehić ističe da je jako teško doći do prostora na kojima se svira, a festival Zenica Adventure je jedan od rijetkih koji daje priliku domaćim bendovima. “U našim pjesmama obrađujemo tipične teme za neše podneblje u kojem živimo, a publici garantujemo da ćemo ih zagrijati sjajnom atmosferom “, kaže Šehić.

Sajna svirka ovih bendova obradovala je posjetioce i ovaj put, koji ne kriju oduševljenje tim da će i ove godine 5. put biti priređena sjajna organizacija zeničkog Zimskog festivala, jedinstvenog u BIH.

“Inače je ovakvih događaja malo, tako da gledamo da na bilo koji način im i mi doprinesemo. Najteže je nastupati u svom gradu, ali mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo povjerenje naše publike”, kaže Zoran Ćurić iz benda Trojica.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko  / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.