x

REGULARNI DIO SEZONE

Trijumfalni povratak LeBrona, Lakerse i Portland čeka drama u posljednjem kolu

Košarkaši Los Angeles Lakersa pobijedili su u Indianapolisu ekipu Indiane Pacersa rezultatom 122:115, a meč je obilježio povratak na parkete LeBrona Jamesa koji zbog povrede nije igrao gotovo dva mjeseca.

Bolji ulazak Lakersa u meč bio je praktično presudan u sinoćnjem dvoboju, odnosno vodstvo nakon prve četvrtine kada je bilo plus osam za goste.

Do poluvremena se ništa nije mijenjalo, baš kao i do posljednje četvrtini, a Pacersima su bili uzaludni pokušaju u samom finišu meča da dostignu vodstvo Lakersa koji su tako ostvarili vrlo važnu pobjedu.


James je u povratničkom meču imao 24 poena, a najbolji kod Lakersa bio je Davis s 28 poena i 10 skokova. LeVert je dominirao kod Pacersa s 28 poena i 12 asistencija, dok je Sampson dodao 20 poena.

Lakersi su s ovom pobjedom sada poravnati na šestom mjestu Zapada s Portlandom našeg Jusufa Nurkića. Šesta pozicija je ključna za Lakerse i Blazerse kako bi izbjegli play-in. Lakersi u posljednjem kolu gostuju New Orleans Pelicansima, dok Blazersi dočekuju Denver Nuggetse.


Rezultati:

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 105:91

Indiana – Los Angeles Lakers 115:122

New York Knicks – Charlotte Hornets 118:109

Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 108:124

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 103:140

Milwaukee Bucks - Miami Heat 122:108


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.