x

Trik kako očistiti spužvicu za nanošenje šminke

Sve što vam je potrebno za pranje je sredstvo za uklanjanje tvrdokornih mrlja s odjeće u vidu praha i vrela, ključala voda.

Svaka žena u svom neseseru ima bar jednu spužvicu za nanošenje šminke, prije svega tečnog ili pudera u prahu, koju, moramo priznati, ne mijenjamo i ne peremo nakon svake treće ili četvrte upotrebe ili barem jednom sedmično. Upravo, spužva za nanošenje pudera je uvjerljivo najprljaviji komad za šminkanje. Osim toga, mnogi ne znaju kako ga oprati i da s njega, osim prljavštine, isperu i sve nakupljene bakterije i bacile.


Donosimo vam odličan prijedlog kako očistiti svoje spužve za nanošenje šminke. Sve što vam je potrebno za pranje je sredstvo za uklanjanje tvrdokornih mrlja s odjeće u vidu praha i vrela, ključala voda.


Stavite spužvice u zdjelu, sipajte jednu ili dvije kašičice praška za uklanjanje tvrdokornih mrlja, pa sve zajedno prelijte ključalom vodom. Doći će do stvaranja pjene i ključanja unutar zdjele, čime će bakterije biti istrijebljene sa spužvica. Nakon toga, dobro ih isperite.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.