x

Trikovi kako sigurno umiriti bebu kad je mrzovoljna

Trikovi kako sigurno umiriti bebu kad je mrzovoljna je pokušati stvoriti udobnost koju je beba osjećala dok je bila u maternici.

Kako bi to postigli nježno ljuljajte bebu i puštajte umirujuće zvukove. Kada držite bebe, postavite ih tako da budu na lijevoj strani, što je korisno ako imaju problema s probavom.

Također nemojte pretjerano hraniti bebu, pričekate najmanje 2 do 2,5 sata od početka dojenja do sljedećeg.

I zapamtite, kada dođe vrijeme za krevetić, uvijek stavite bebe na leđa u potpuno prazan krevetić – bez dekica, jastuka ili igračaka.


Dodatni načini kako sigurno umiriti bebu kad je mrzovoljna

Možda će trebati nekoliko pokušaja, ali uz strpljenje i praksu otkrit ćete što vašoj bebi pomaže, a što ne.

Umotajte svoju bebu u veliku, tanku dekicu kako bi se osjećala sigurno.

Nježno im trljajte leđa. Ako vaša beba zaspi, ne zaboravite je uvijek položiti u krevetić na leđa.

Uključite umirujući zvuk. Zvukovi koji podsjećaju bebe da su u maternici mogu djelovati umirujuće. Primjerice bijeli šum ili zujanje ventilatora.

Ako još nije vrijeme za hranjenje bebe, ponudite bebi dudu ili joj pomozite da pronađe palac ili prst. Mnoge se bebe umiruju sisanjem.

Ako je osjetljivost na hranu uzrok nelagode, promjena prehrane može pomoći.


Za dojene bebe: Mame bi mogle pokušati promijeniti vlastitu prehranu. Pogledajte hoće li vaša beba postati manje nervozna ako smanjite unos mliječnih proizvoda ili kofeina. Ako nakon promjena u prehrani nema razlike, nastavite s uobičajenom prehranom. Izbjegavanje začinjene hrane ili hrane koja stvara plin poput luka ili kupusa upalilo je kod nekih mama.

Vodite dnevnik kada je vaša beba budna, spava, jede i plače. Razgovarajte s pedijatrom kako biste vidjeli je li njihov plač povezan sa spavanjem ili jelom.

Ograničite svako dnevno drijemanje na najviše 3 sata dnevno. Neka vaša beba bude mirna i tiha kada je hranite ili presvlačite tijekom noći. Izbjegavajte jaka svjetla i zvukove, poput TV-a.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.