x

Trikovi pomoću kojih ćete umanjiti bol tokom depilacije voskom!

Donosimo 9 jednostavnih trikova koji značajno ublažavaju bol.

Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica. Ali ova tehnika može biti poprilično bolna. Evo kako da ublažite bolove prilikom depilacije.

 

1. Mala površina kože

 

Ako depilirate noge, krenite s područjem oko gležnjeva, ako pak krećete od ruku prvo obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina olakšaće vam posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bol će biti značajno manji.

 

2. Tableta protiv bolova

 

Oko pola sata prije odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će značajno podići vaš prag bola i time vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

 

3. Hladna obloga za kožu

 

Kockice leda zamotajte u najlon pa u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osjetite da vam je koža lagano otupila na nadražaje. Led će djelovati poput analgetika jer će utrnuti kožu i povisiti vaš prag boli.

 

``Besprekorno glatke noge zavise od onih dana u mjesecu, odabira pravilnog sredstva za depilaciju, ali i korištenje obje ruke.``

 

4. Piling kože

 

Prije nego što krenete s depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije kože i omogućiti dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tokom depilacije.

 

5. Izbjegavajte preduge dlačice

 

Dlačice na tijelu duže od 6 do 7 milimetara prije depilacije trebali bi skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom depilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspješna.

 

6. Recite zbogom brijaču

Želite li ijtelo da depilirate voskom zaboravite na brijač i budite dosljedni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspješna. No nakon što ste probili led, dlačice će rasti puno tanje i time vam olakšati dalju depilaciju i smanjiti bol.

 

7. Koristite obje ruke

 

Kako bi postupak depilacije bio što uspješniji i manje bolan, koristite obje ruke. Nakon što nanesete trakicu za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite trakicu s voskom.

 

8. Izbjegavajte one dane u mjesecu

 

Depilaciju ne bi trebali raditi dva dana prije i nakon menstruacije. U tom razdoblju prag bola je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

 

9. Nakon depilacije

 

Kako bi spriječili iritacije na koži, 24 sata nakon depilacije izbjegavajte odlazak na sunce, aromatizovane losione ili one koje sadrže alkohol i usku odjeću.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.