x

Trikovi profesionalaca za savršeno samopotamnjivanje

Iako je svakodnevno isprobavanje različitih beauty rutina zabavno i lako, postoji jedna stvar u kojoj nismo tako sigurni u sebe… Riječ je o samopotamnjivanju.

Zahvaljujući “iskustvu” znamo kako izgleda kako kada se loše uradi, a narandžasta boja kože nikome nikada nije dobro stajala. Na sreću, mnogo profesionalaca, koji su zaduženi za samopotamnjivanje poznatih dama, željeli su da otkriju nekoliko najbitnijih savjeta koji nam mogu pomoći da tokom cijele godine imamo lijep i preplanuo ten, bez obzira da li smo išli na more ili ne.

Jules Von Hep, koja često radi sa Kate Moss i Jennifer Lawrence, otkriva nekoliko trikova kojim se ona vodi kada radi za ove poznate zvijezde.

#1 Najbolji tip proizvoda za sampotamnjivanje za početnike

Sprejevi za postepeno samopotamnjivanje na bazi vode možda su najbolji način da dobijete preplanuli ten, ako nikada do sad to niste radili. Dovoljno je da ga naprskate na kožu, umasirate rukavicom i riješeno! Za one “profesionalnije” najbolji je mousse za kožu, koji će joj dati instant tamniju boju. Na tržištu su se pojavile i kapi, koje su prema Jules odlične, ako imate redovnu beauty rutinu u kojoj se fokusirate na hidrataciju kože. Dovoljno je da nekoliko kapi stavite u kremu i postepeno ćete svakim danom dobijati željenu boju.


#2 Kako izbjeći narandžastu boju, ako imate svjetliji ten?

Kada su u pitanju dame sa svijetlim tenom, ovdje nije riječ o dobijanju tamne boje, već o prirodnom sjaju kože. Cilj je uklanjanje plavog podtona i davanje sjaja koži koji će trajati tokom cijele godine. Za ovo su najbolje kapi jer možete mnogo više kontrolisati količinu tamnjenja kože.


#3 Kako se riješiti grešaka?

Postoji više savjeta za izbjegavanje grešaka, ali ako se ipak desi da niste lijepo nanijeli kremu za samopotamnjivanje, uvijek možete to da popravite. Ako niste sigurni da ste nanijeli dobro proizvod, uzmite suhu rukavicu namijenjenu za ravnomjerno raspoređivanje proizvoda i pređite preko cijelog tijela kako biste uklonili sve nesavršenosti dok ih koža ne upije u potpunosti. Drugi način je da odmah odete pod tuš, a zatim krenete sve iz početka.


#4 Kako izbjeći linije od znoja?

Rješenje je jednostavno – nanosite iridiscentni puder u prahu (puder bez boje) koji će sve “popraviti”, ali i upijati vlagu iz vazduha koja će zaštititi vaš ten. Također, najbolje je da tokom ljeta koristite mousse, odnosno kremu za samopotamnjivanje jer se brzo suši i bolje upija u kožu.


#5 Neravnomjerno tamnjenje

Najbolji i jedini način da izbjegnete neravnomjerno tamnjenje jeste da uradite piling prije tretmana samopotamnjivanja.


#6 Kako produžiti trajanje preplanulog tena?

Poput plave kose kojoj je potrebno pranje ljubičastim šamponom radi osvježavanja, tako je i koži potrebna njega da bi sačuvala dobijeni ten. Izbjegavajte kupanje previše toplom vodom i nanosite hidratantne kreme svakodnevno. Također možete s vremena na vrijeme upotrijebiti sprej za postepeno samopotamnjivanje kako biste osvježili sjaj kože.

SAVJET + Strpljenje, strpljenje, strpljenje…

Kao što je slučaj sa šminkanjem, niko ne može odmah postati profesionalac u nanošenju kreme za samopotamnjivanje. Tu su potrebni vrijeme i tehnika, ali i strpljenje. Ali, ne brinite – ovo ljeto će sigurno biti u znaku vaše sjajne kože!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.