x

Trikovi uz koje će vaše trepavice izgledati gušće i duže

Dugačke i guste trepavice koje ističu oči želja su gotovo svake pripadnice ženskog pola.

Upravo kako bi dodatno naglasile svoje trepavice gotovo sve žene koriste maskaru, ali s obzirom na to da nismo sve "blagoslovljene" dugačkim trepavicama (a i ako jesmo, gotovo uvijek želimo veće), često pribjegavamo stavljanju umjetnih trepavica.

Ipak, ako ste ih ikada pokušali staviti, onda znate koliko je muke potrebno za to, a često znaju i smetati dok trepćete te vam je sigurno poznat i onaj čudan osjećaj kao da nosite dva velika pauka na licu, prenosi Wall.hr.

Srećom, uz ovih nekoliko trikova možete pomoći svojim trepavicama da izgledaju duže i gušće te im pomoći da dobiju efekt umjetnih trepavica.

Uvijač za trepavice

Investirajte u dobar uvijač za trepavice, ali uvijajte ih tek nakon što stavite maskaru. Na taj će način proizvod duže i bolje držati trepavice uvijenima i postići maksimalan efekt otvorenih i većih očiju.


Serum za rast trepavica

Najbolji način na koji ćete produžiti trepavice je da ih zaista i produžite serumom za rast trepavica.

Moguće je imati duge i guste trepavice bez odlaska na tretman ugradnje ekstenzija. Korištenjem seruma produžićete fazu rasta trepavica i do nekoliko sedmica što znači da ćete sve manje posezati za maskarom.

Serum za rast trepavica u samo nekoliko sedmica produžuje vaše trepavice, naš savjet je da potražite prirodne serume, a kao zamjenu za serum možete koristiti i ricinusovo ulje.

Ostavite maskaru otvorenu prije nanošenja

Novootvorenu maskaru ostavite na otvorenom barem jednu minutu prije nanošenja. Na taj ćete način barem malo osušiti maskaru tako da će se bolje prilijepiti za vaše trepavice.

Tuš ili olovka za oči

Na rubove kapaka nanesite tanku liniju tuša. Korištenje tuša popuniće praznine između trepavica i tako će one izgledati gušće. Još jedan način da postignete savršen volumen trepavica je tehnika iscrtavanja unutrašnje linije oka olovkom za oči.


Pomičite četkicu lijevo-desno

Prilikom nanošenja maskare najbolje bi bilo da počnete od korijena trepavica tako što ćete četkicu pomjerati lijevo-desno. Na ovaj način ćete ih u potpunosti "obložiti" formulom. Zatim nanesite još jedan sloj maskare, onako kako to obično radite.

Dvije maskare za dodatni volumen

Najjednostavniji način da dodate ekstra volumen trepavicama je da koristite dvije nijanse maskare. Za prirodniji izgled očiju, na gornje trepavice nanesite crnu pa preko nje i smeđu maskaru, a na donje samo smeđu.

Baby puder

Ako želite dobiti efekt dugih i gustih trepavica, slijedite ove korake; nakon što ste uvili trepavice, pospite ih s malo baby pudera. Pričekajte par minuta da trepavice upiju puder (eventualni višak odstranite) te nanesite maskaru. Bićete oduševljeni dobijenim izgledom. 


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.