x

DERBY D'ITALIA

Triler u Milanu pripao gostima: Juventus sa igračem više jedva stigao do pobjede nad Interom

Nogometaši Juventusa su slavili u 35. kolu italijanske Serie A u gostima kod Intera rezultatom 3:2. Derby d'Italia ponudio je mnogo uzbuđenja, sa dva preokreta i 21 igračem na terenu od 15. minute susreta.

Juventus je poveo u 13. minuti. Cuadrado je ubacio loptu sa desne strane, Costa je lijepo primio i zakucao iskosa sa desetak metara sa lijeve strane pored Handanovića za 0:1.


Kada je samo dvije minute kasnije Vecino dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Mandžukićem, činilo se da će Stara dama odnijeti tri boda sa "Giuseppe Meazze".


Juventus se zadovoljio jednim pogotkom, te je pokušavao čuvati prednost, a to je kažnjeno u 52. minuti. Cancelo je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, a Icardi sa šest metara glavom pogađa za 1:1.


Taj pogodak je šokirao goste, a Nerazzurri su to iskoristili u 65. minuti. Perišić je dobio duel na lijevoj strani protiv Cuadrada i ubacio je loptu po zemlji u peterac gostiju, a Barzagli je nespretno intervenisao i poslao loptu iza Buffonovih leđa za vodstvo Intera rezultatom 2:1.


Ipak, u 87. minuti Cuadrado je nakon akcije po desnoj strani uz dosta sreće postigao pogodak skoro iz mrtvog ugla uz podršku Škriniara, a samo dvije minute kasnije Higuain je na Dybalinu asistenciju pogodio za pobjedu koja će vjerovatno značiti i odbranu titule prvaka Italije.


Miralem Pjanić je igrao do 80. minute kada ga je zamijenio Bentacur, a trebao je završiti susret u 57. minuti nakon oštrog starta nad Candrevom, no Orsato mu nije želio pokazati drugi žuti karton.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.