x

NBA

Triple-double Jamesa za pobjedu Cavaliersa u Torontu, Warriorsi sigurni protiv Pelicansa

Košarkaši Clevelanda Cavaliersa pobijedili su u Torontu u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA play-offa ekipu Raptorsa rezultatom 113:112 nakon produžetaka.

Raptorsi su sjajno otvorili meč i nakon prve četvrtine imali već 14 poena prednosti, a onda su Cavaliersi eksplodirali u drugoj dionici. Postigli su čak 38 poena i vratili meč u egal.


Uoči posljednje četvrtine domaći su imali prednost od pet poena, ali se ponovo gosti vraćaju i uspijevaju izboriti neriješen rezultat. U dramatičnom produžetku Cavaliersi su se bolje snašli i odnijeli važnu pobjedu.


U Cavaliersima je dominirao fenomenalni James s triple-double učinkom. Postigao je 26 poena, imao 13 asistencija i 11 skokova.


Kod Toronta najefikasniji je bio DeRozan s 22 poena, a Raptorsima nije pomogla ni sjajna partija Litvanca Valanciunasa, koji je ostvario double-double sa po 21 poenom i skokom.


Golden State Warriorsi su rezultatom 121:116 savladali New Orleans Pelicanse i poveli s 2:0 u seriji polufinala Zapadne konferencije.


Warriorse su do pobjede vodili Durant s 29 i povratnik na parket Curry s 28 poena, dok je sjajni Davis za gostujuću ekipu ostvario double-double (25 poena i 15 skokova).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.