x

KOŠARKA

Triple-double Jokića u pobjedi protiv Lakersa bez Jamesa

Denver je, prema očekivanju savladao oslabljene Lakerse u svojoj "Ball Areni" sa 122:109, a srpski as Nikola Jokić ostvario je 11. triple-double u sezoni, a 87. u karijeri.


Dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu postigao je 14 poena (šut iz igre 5-5, jedna trojka, slobodna bacanja 3-3), uhvatio 11 lopti i dodao čak 16 asistencija!


Jamal Murray je ubacio 34 poena, što je njegov rekord sezone i to je bilo dovoljno da se upiše 11. uzastopna pobjeda u Denveru, a ukupno 27. u sezoni.

U taboru Lakersa, koji su igrali i bez povrijeđenog LeBrona Jamesa (sjedio u dvorani u društvu Anthonyja Davisa), Russell Westbrook je postigao 25 poena, dok je Thomas Bryant dodao 17, uz 10 skokova. Zanimljivo da od poluvemena nije igrao ni Patrick Beverley, koji je povrijedio kuk. Jezerdžije su ovim porazom prekinule seriju od pet pobjeda i trenutno su na 12. poziciji na Zapada, sa bilansom 19-22.

“Uradili smo ono što je trebalo da uradimo“, rekao je posle meča trener Nuggetsa, Michael Malone.

“Momci su odradili posao sa radnim mentalitetom. Svi su napravili dodatni korak naprijed i odradili svoj posao“.

Nuggetsi su ostali izjednačeni na vrhu Konferencije sa Memphisom (27-13), a u srijedu im u njihovu dvoranu dolazi Phoenix.

New Orleans je kao gost savladao Washington 132:112, uz 34 poena C.J. McColluma, te 27 poena i 12 skokova Jonasa Valančijunasa. Pelicansi sada imaju 25-16 i zauzimaju treće mjesto na Zapadu, dok su Wizardsi posle trećeg uzastopnog poraza na 17-24, ali i dalje bez Bradleyja Beala, koji nije igrao na petom, od posljednjih šest mečeva. Kristaps Porzingis je za ekipu Washingtona postigao 23 poena i uhvatio 10 lopti.

Jason Tatum je postigao 32 poena, a Jaylen Brown dodao 19 u pobjedi Bostona protiv Chicaga 107:99. Na ovaj način Celticsi su obezbijedili prvo mjesto po učinku (29-12), na polovini sezone.

Grant Williams je dodao 20, dok je Al Horford postigao samo osam, ali i ključnu trojku 24 sekunde prije kraja, kad su Bullsi prišli na dva poena zaostatka (101:99).

Boston je i ovaj meč igrao bez povređenog Markusa Smarta, dok se u ekipi Chicaga, u trećoj četvrtini povrijedio Demar DeRozan, što je umnogome uticalo na sam rasplet meča. Zack LaVine je postigao 27 poena, od čega 15 u posljednjoj četvrtini, dok su Bullsi topili visoku prednost domaćina.

Nikola Vučević je ubacio 21 poen i uhvatio 13 skokova, dok je DeRozan za 23 minuta ubacio 13 poena.

Izvor: n1infocom

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.