x

Trogodišnjoj Ivani iz Istočnog Sarajeva karcinom se proširio po tijelu, da preživi potrebno 500.000 KM!

Trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva hitno je potrebna naša pomoć. Hrabra djevojčica od septembra prošle godine vodi upornu i tešku borbu sa karcinomom bubrega. Bolest je nakon operacije nastavila da se širi i na druge organe. Najveće šanse za Ivanino izliječenje pruža Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu. No, ljekarske intervencije i terapije, koje za Ivanu znače život, koštaju 250.000 eura.

Ivana Bjelogrlić više od godinu dana vodi upornu i tešku bitku za život. U septembru prošle godine dijagnostikovan joj je tumor bubrega. Ovo maleno, ali hrabro srce izdržalo je sve dosadašnje terapije. Međutim, na kontrolnim pregledima obistinile su se najgore slutnje. Bolest se proširila i na druge organe.

"Ivana je još uvijek, hvala Bogu, klinički dobro, samo što nema kosicu. Rekli biste da je to jedna zdrava djevojčica, ali eto nalazi su pokazali drugačije", priča Nina Bjelogrlić, majka.

U Bosni i Hercegovini za Ivanu ne postoji mogućnost dalje terapije. Lijek se mora potražiti u inostranstvu, za šta su potrebna velika sredstva. Ivanina majka navela je da je za liječenje na klinici Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu, koji pruža najbolje šanse, potrebno 250.000 eura.

"Zbog njenog osmjeha, ja ne smijem da odustanem. Boriti se dalje, moram. Što prije skupimo sredstva, to bolje. Za nekih mjesec dana mi moramo ići dalje", ističe Bjelogrlić.


Fond solidarnosti Republike Srpske voljan je da pomogne, ali porodica mora sama da stupi u kontakt sa klinikama, koje bi primile Ivanu na liječenje.

"Mi snosimo 100% troškove liječenja djeteta u inostrastvu, snosimo troškove pratnje majke i ja sam o tome upoznala Ivaninu mamu. I s obzirom da je liječenje već na neki način verbalizovano od strane kolega iz kliničkog centra u Banjaluci, mislim da tu apsolutno ništa neće biti sporno", navodi Jasminka Vučković, direktor Fonda solidarnosti RS.

A i cijelo Istočno Sarajevo je na nogama. U kafićima, restoranima i drugim objektima postavljene su kutije za pomoć. Tako je i Vivo studio letio danas za Ivanu. Samo jednim uključivanjem uživo na njihovu stranicu i lajkovanjem iste uplaćena je 1 KM. Za sat vremena, prikupljeno je 2.000 KM. Iz Crvenog krsta Istočne Ilidže ističu da je akcija za pomoć, za samo nekoliko dana, dostigla nezabilježene razmjere.


"Ja sam oduševljen sa našim narodom u Istočnom Sarajevu, oduševljen sam sa narodom u Federalnom Sarajevu. Mi ćemo učiniti još jedan korak gdje ćemo obići sve naše crkve na području grada Sarajeva i zamoliti da se u isto vrijeme održi molba za malu Ivanu", kaže Ranko Skakavac, Crveni krst Istočna Ilidža.

Ivanina mama, Nina, po struci doktorica, poznata po svojoj plemenitosti i požrtvovnosti, sačuvala je i spasila brojne živote. Sada je njoj potrebna pomoć. Novčana sredstva se mogu uplatiti na namjenski žiro račun, a u decembru će biti otvoren i humanitarni telefonski broj za prikupljanje pomoći za Ivanino liječenje.

Novac za pomoć u liječenju možete uplatiti na namjenski žiro-račun za Ivanu Bjelogrlić broj: 1541029988405703, Intesa Sanpaolo bank, Sarajevo na ime njenog oca Jelenka Bjelogrlića.


(N1)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li naći djevojku za jednu noć? Dobrodošli u ... Bredhot.Com