x

Trudnički trbuh – najčešći mitovi i istine

Dječak ili djevojčica? Velika ili mala beba? Naslušat ćete se mnogih predviđanja na temelju veličine i oblika vašeg trudničkog trbuha. Otkrijte istinu iza sveprisutnih mitova jednom zauvijek.

Hmm da li je moj trbuščić normalan…? Promatrate li svoj trudnički trbuh, pitajući se da li sve kako treba biti? Možete biti bez straha jer kao i kod mnogih drugih trudničkih pojava i ovo je individualno.

Dječak ili djevojčica? Prva trudnoća? Velika ili mala beba? Naslušat ćete se mnogih predviđanja na temelju veličine i oblika vašeg trudničkog trbuha. Otkrijte pravu istinu iza sveprisutnih mitova jednom zauvijek.

1. Veliki trbuh – velika beba?

Ukoliko se pribojavate da je veličina trbuha proporcionalna veličini bebe koja samo što nije, možete odahnuti! Naime, ne postoji utemeljena korelacija kako veličina trbuha ima veze s veličinom i težinom djeteta. Gledajući svoj trudnički trbuh nećete moći točno procijeniti kolika će vaša beba biti.


2. Uz fitness do manjeg trbuha

Postoji tajna veza između fitnessa i trbuha! Ukoliko redovito vježbate i imate razvijene trbušne mišiće velika je vjerojatnost kako ćete i tijekom trudnoće imati nešto manji trbuh koji će biti uvučeniji. Zategnuti trbušnjaci pružaju veću potporu. Osim toga, jaki trbušnjaci drže bebu više u tijelu, što može uzrokovati da se trbuh čini manjim ili manje izbočenim.

3. Veličina trbuha NE određuje spol djeteta

Već su vam svi rekli kako sigurno dobivate sina jer vam trudnički trbuh stoji jako nisko? Za potvrdu morat ćete pričekati do poroda ili pitati liječnika jer ne postoji znanstvena potvrda ove teorije. Veličina i pozicija trbuha varira, a visina i građa trudnice jedan je od glavnih uzroka. Naime, visoke žene imaju više prostora za podizanje i dolje između stidne kosti i vrha trbuha nego niske buduće mame, što omogućuje ravnomjerniju raspodjelu težine u trudnoći.


4. Trbuh otkriva koliko ste puta rodili

Kod budućim majki koje su već bile trudne trbuh postaje vidljiviji kasnije nego što je to slučaj u prvom trudnoći te često bebu nose niže zbog slabljenja abdominalnih mišića i ligamenata.

5. Postoji li pravilan oblik trbuh?

Oblik trbuha, ne samo položaj, često može izazvati brige. U većini slučajeva beba ima položaj glave i lica prema dolje u maternici, međutim, manji postotak beba zauzme drukčiji položaj. Ako vaša beba leži na boku, onda je sasvim normalno što vam trbuh izgleda drukčije od uobičajenog, sve dok beba ne promijeni položaj. Stoga ne trebate brinuti već uživajte u svojem posebnom stomaku.


(Beba.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.