x

us open

Tsitsipas izazvao novi skandal: Murray ga više ne poštuje, Grk tvrdi da nije slao poruke iz toaleta

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas uz velike kontroverze savladao je Andyja Murraya rezultatom 3:2 (2:6, 7:6, 3:6, 6:3 i 6:4), a nakon meča javnost ga je prozvala zbog novog dugotrajnog odlaska u toalet.

Nedavno je Tsitsipas uzburkao javnost dugotrajnim odlaskom u toalet, a mnogi su ga optužili da je pisao poruke svom treneru koji je uhvaćen s mobitelom u rukama u tim trenucima na tribinama.

Na US Openu se ponovila ista stvar. U petom setu Tsitsipas je više od 10 minuta proveo u toaletu, što je razljutilo Murraya koji je sve prijavio supervizoru.

"Nikada nisam bio toliko dugo u toaletu. Vi ništa ne radite. Govorite da ćemo razgovarati nakon meča, ali je u ovom trenutku to bitno", rekao je ljutiti Murray supervizoru Gerryju Armstrongu.


Nakon meča proslavljeni britanski teniser je poručio kako ne poštuje više Tsitsipasa.

"Razočaran sam jer osjetim da je to sve ostavilo trag na konačan ishod meča. Mnogo cijenim Tsitsipasa koji je briljantan igrač, ali ne mogu ga poštovati nakon ovoga", rekao je Murray nakon meča.


I s druge strane stigla je izjava. Tsitsipas se branio da nije slao nikakve poruke.

"Nikada u karijeri to nisam uradio. Ne znam kakva mašta je potrebna da se toga sjetite. To su ozbiljne optužbe i suludo je da se misli o tome. Igrao sam po svim pravilima i potrebno je da ja i Murray pričamo i utvrdimo šta je dobro, a šta ne. Nemam ništa protiv njega", istakao je treći igrač svijeta.

Za kraj, Tsitsipas je ponovo poručio kako se u toaletu zadržao da bi zamijenio odjeću.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.